Departamenti i arsimit I shtetit të New Jorkut do të hetojë pretendimet që një sekretare e shkollës fillore në Nju Jork u detyrua të bënte fotografi seksi drejtoreshës duke I bërë një foto që ti dërgonte të dashurit.

Në telefonin e drejtoreshes përfshin pamje në ekran të mesazheve seksuale që drejtoresha pretendohet se e ka detyruar sekretaren e saj të shkruajë.

Me sa duket ishte e gjitha pjesë e një përpjekjeje nga drejtoresha për të mbajtur të fshehtë lidhjen e saj jashtë martesore nga burri i saj. Nëse ajo do të kishte fotografi dhe tekste të ruajtura në telefonin e sekretares së saj, mendimi i saj ishte që burri i saj nuk do ta merrte vesh.

Hetuesit e Departamentit të Shtetit të Arsimit tani kanë qenë në kontakt me Gisselle Vasquez, një nënë e vetme 35-vjeçare e një gjashtë vjeçari, e cila ishte sekretare për Evelina Medina, 42 vjeç, në shkollën Robert C. Dodson, një shkollë me fëmijë nga kopshti parashkollor deri në klasën e 8-të.


Vasquez është paditur për dëmshpërblim, në një proces gjyqësor të ngritur në gjykatën federale Mayin, duke pretenduar se ajo duroi ngacmimet seksuale nga zyrtarë të shumtë të shkollës dhe u hakmor kundër.

Avokati i Vasquez, Christopher Berlingieri, tha se një hetues i departamentit i kishte thënë atij se po zhvillohej një hetim me të gjithë ata që dyshohet se ishin të përfshirë nën hetim.

The New York State Department of Education will investigate allegations that a New York elementary school secretary was forced to take sex pictures of the principal by taking a picture to send to boyfriends.

The director’s phone includes screenshots of sexual messages that the director allegedly forced her secretary to write.

Apparently it was all part of an attempt by the principal to keep her extramarital affair a secret from her husband. If she had photos and texts stored on her secretary’s phone, her opinion was that her husband would not find out.

State Department of Education investigators have now been in contact with Gisselle Vasquez, a 35-year-old single mother of a six-year-old who was secretary to Evelina Medina, 42, at Robert C. Dodson School, a children’s school from preschool to 8th grade.

Vasquez has been sued for damages, in a lawsuit filed in federal court in Mayin, claiming she endured sexual harassment by numerous school officials and retaliated against.

Vasquez’s attorney, Christopher Berlingieri, said a department investigator had told him that an investigation was under way with anyone suspected of being involved in the investigation.