Një ukrainas ka raportuar një vrasje fiktive në polici me shpresën se ata do të pastrojnë borën nga rruga e tij kur ata vijnë për ta arrestuar, kanë thënë autoritetet rajonale.

Burri thirri policinë të shtunën në mbrëmje për t’i thënë se ai kishte vrarë partnerin e nënës së tij duke e therur atë. Ai tha se viktima “nuk dha shenja jete”, tha të hënën Julia Kovtoun, një zëdhënëse e policisë së Cherniguiv.

Njeriu gjithashtu këshilloi policinë të sillte një pastrim dëbore sepse “nuk ishte e mundur të arrihej në shtëpinë e tij ndryshe”, shtoi Kovtoun.

Sidoqoftë, oficerët e zbatimit të ligjit ishin në gjendje të arrinin pronën në fshatin e vogël Grybova Rudnia në Ukrainën veriperëndimore duke përdorur një automjet të lartë që i përshtatej terrenit. Viktima e pretenduar ishte “i sigurt dhe shëndoshë e mirë dhe askush nuk e kishte sulmuar atë”, vazhdoi zëdhënësja.

Rruga në fjalë ishte pastruar nga bora në mëngjes, sipas autoriteteve lokale, por burri tha se ishte i pakënaqur me punën dhe shpresonte që policia do ta mbaronte punën. Personi që bëri denoncimin mundet të përballet me një gjobë të majme për veprimin që ka kryer.

A Ukrainian has reported a fictitious murder to police in the hope that they will clear snow from his path when they come to arrest him, regional authorities have said.

The man called police Saturday night to tell him he had killed his mother’s partner by stabbing her. He said the victim “showed no signs of life”, said on Monday Julia Kovtoun, a Cherniguiv police spokeswoman.

The man also advised police to bring a snow plow because “it was not possible to get to his house otherwise,” Kovtoun added.

However, law enforcement officers were able to reach the property in the small village of Grybova Rudnia in northwestern Ukraine using a tall vehicle that suited the terrain. The alleged victim was “safe and sound and no one had attacked him,” the spokeswoman continued.

The road in question had been cleared of snow in the morning, according to local authorities, but the man said he was unhappy with the job and hoped police would finish the job. The person who made the denunciation may face a hefty fine for the act he committed.