Antonio De Marko është autori i krimit së vrasjes së dyfishtë, ku mbetën viktima ish-gjyqtari De Santis, 33 vjeç dhe e fejuara e tij Eleonora Manta, 30 vjeç. Së fundmi, De Marko ka rrëfyer se është ai përgjegjësi i kësaj masakre. I ndaluar dhe më pas i shoqëruar në komisariat, 21 vjeçari ka pranuar se ka vrarë me më shumë se 60 goditje me thikë dy të rinjtë në mbrëmjen e 21 shtatorit. Më pas ka dhënë një justifikim qesharak, madje në kufijtë e çmendurisë:

Ai u shpreh:

Bëra një budallallëk. E di që kam gabuar. I vrava të dy sepse ishin shumë të lumtur dhe më hipi gjaku në kokë e nuk u përmbajta dot. Befas m’u zgjua geni i vrasësit brenda meje dhe doja që vetëm t’i lidhja e ti torturoja ata të dy”.
Ngjarja

De Marko kishte marrë me qira që prej muajit gusht apartamentin që ishte në pronësi të ish-arbitrit De Santis, i cili në fakt kishte vetëm një ndarje me mur nga hyrja tjetër ku jetonte edhe çifti. Gjyqtari i kishte komuikuar qiraxhiut (De Markos) që duhej të lironte shtëpinë, sepse ai dhe e fejuara e vet kishin vendosur të bashkëjetonin dhe u duhej më tepër hapësirë. Madje vendimin që do të bashkëjetonte me Eleonorën, de Sanktis e kishte marrë pikërisht ditën që i kishte kërkuar vrasësit që të bëhej gati për t’u larguar. Që nga ai moment, sipas asaj që ka rrëfyer vetë autori i vrasjes, kishte menduar vetëm se si do t’i vriste.

Antonio De Marco is the perpetrator of the crime of double murder, which left the victims former judge De Santis, 33 years old and his fiancée Eleonora Manta, 30 years old. Recently, De Marco has confessed that he is responsible for this massacre. Detained and then escorted to the police station, the 21-year-old admitted to killing the two young men with more than 60 stab wounds on the evening of September 21st. He then gave a ridiculous excuse, even on the verge of madness:

He said:

I did a stupid thing. I know I was wrong. I killed them both because they were very happy and blood rushed to my head and I could not contain myself. “Suddenly the killer gene inside me woke up and I just wanted to tie them up and torture them both.”
event

De Marco had been renting since August the apartment that was owned by former referee De Santis, who in fact had only a partition with a wall from the other entrance where the couple also lived. The judge had communicated to the tenant (De Marcos) that he had to vacate the house because he and his fiancée had decided to live together and needed more space. Even the decision to cohabit with Eleanor, de Sanktis had made exactly the day he had asked the killer to get ready to leave. From that moment on, according to what the author of the murder himself confessed, he only thought about how he would kill them.