Dëshmia e Ilirjan Hasanajt në Polici:

Une e kam qelluar shtetasin Mentor Hasanaj por e kam bere pa paramendim. Nuk kam qene i parapergatitur per nje gje te tille.

Thjeshte e kam pare duke kaluar ne rruge dhe i jam vene mbrapa.

Armen e kam patur me vete sepse ka pasur disa kohe qe e kisha dhe nuk eshte se e kam marre ate dite.

I jam vene mbrapa dhe e kam qelluar por ne ato momente kam qene disi nen ndikimin e alkoolit.
Thjeshte e kam pare rastesisht teksa kalonte me makine dhe e kam ndjekur ne ate moment.
Arsyeja e plagosjes lidhet me nje problem pronesie tonen.

Eshte nje konflikt i vjeter pronesie mes nesh dhe une kete histori e kam degjuar nga babai dhe kur e kam pare ne ate moment duke qene edhe i alkoolizuar e kam ndjekur dhe e kam qelluar por nuk kam pasur nje plan te pergatitur.

Duke qene drejtor me erdhi ne mendje se mund te na pengonte tek pronesia por çdo gje ka qene ne ate moment.

Ndersa kusheriri im nuk ka patur asnje ide se çfare kam bere une por thjeshte e kam thirrur duke i thene qe te me merrte sepse kisha nevoje por pa i treguar arsyen.

Ai nuk ka qene aspak ne dijeni te plagosjes. Une jam penduar maksimalisht per çfare kam bere dhe per kete fakt edhe jam vetedorezuar ne polici.

Fillimisht kam qene i tronditur dhe kisha frike por tani e kam kuptuar dhe jam shume shume i penduar ndaj kam ardhur qe ta pranoj çfare kam bere”

I shot the citizen Mentor Hasanaj but I did it without intention. I was not prepared for such a thing.

I just saw him crossing the street and I put him back.

I had Armen with me because I had it for some time and it is not that I took it that day.
I put him back and shot him but in those moments I was somewhat under the influence of alcohol.
I just saw him by chance while passing by the car and I followed him at that moment.
The reason for the injury is related to a problem of our property.

It is an old property conflict between us and I heard this story from my father and when I saw him at that moment being also an alcoholic I followed him and shot him but I did not have a prepared plan.

Being a director it occurred to me that it could hinder us in ownership but everything was at that moment.

While my cousin had no idea what I did but I just called him telling him to take me because I needed to but without telling him the reason.

He was not aware of the injury at all. I have maximally regretted what I did and for this fact I surrendered to the police.

“At first I was shocked and scared but now I understand and I am very, very sorry so I came to admit what I did.”