Problemet e tretjes si diarre, të vjella dhe humbje të oreksit mund të jenë një simptomë e koronavirusit, sipas një studimi.

Një studim i 204 pacientëve në Wuhan, vendi ku shpërtheu COVID-19, zbuloi se 99 pacientë (48.5 përqind) shkuan në spital me probleme në tretje si sëmundjet e tyre kryesore.

Humbja e oreksit (83 përqind) dhe diarreja (29 përqind) ishin simptomat kryesore për pacientët që shfaqnin probleme me tretjen.

Rastet e tjera me probleme në tretje të raportuara përfshijnë të vjella (0.8 përqind) dhe dhimbje barku (0.4 përqind).

Shumica e pacientëve kanë përjetuar gjithashtu probleme në frymëmarrje – të tilla si një kollë e thatë e vazhdueshme ose frymëmarrje me probleme – si dhe shqetësime për tretjen, por shtatë pacientë në studim treguan vetëm simptoma të tretjes.

Studimi, i kryer nga studiues kinezë, është ekzaminuar nga akademikë të tjerë dhe është publikuar këtë javë në American Journal of Gastroenterology.

Studiuesit studiuan 107 burra dhe 94 gra me një moshë mesatare 55 që kishin rezultuar të gjithë pozitiv për COVID-19 midis 18 janarit dhe 28 shkurtit.

Nëntëdhjetë e nëntë kishin simptoma të tretjes dhe 92 prej tyre gjithashtu vuanin me probleme të frymëmarrjes si rezultat i infeksionit.

Burimi: Daily Mail | JOQ Albania

Digestive problems such as diarrhea, vomiting, and loss of appetite can be a symptom of coronavirus, according to one study.

A study of 204 patients in Wuhan, the site where COVID-19 struck, found that 99 patients (48.5 percent) went to hospital with digestive problems as their main disease.

Loss of appetite (83 percent) and diarrhea (29 percent) were the main symptoms for patients with digestive problems.

Other reported cases of digestive problems include vomiting (0.8 percent) and abdominal pain (0.4 percent).

Most patients have also experienced respiratory problems – such as a persistent dry cough or trouble breathing – as well as digestive disturbances, but seven patients in the study showed only digestive symptoms.

The study, conducted by Chinese researchers, has been examined by other academics and published this week in the American Journal of Gastroenterology.

The researchers studied 107 men and 94 women with a median age of 55 who had all tested positive for COVID-19 between January 18 and February 28.

Ninety-nine had digestive symptoms and 92 of them also suffered with respiratory problems as a result of the infection.