Një sasi tritoli i është vendosur banesëas së Talo Çelës në fshatin Katund i Ri në Elbasan, e cila pas shpërthimit ka shkaktuar vetëm dëme materiale. Dëmet e shkaktuara janë të mëdha, ndërsa janë thyer të gjitha xhamat e katit të parë.

Mësohet se banesa e Çelos ka qenë bosh në momentin e shpërthimit pasi familjarët prej kohësh ishin larguar nga aty, si pasojë e frikës nga ndonjë hakmarrje e mundshme. Ky sulm vjen pas një goditje tjetër që atentatorët i dhanë Tao Çelës disa muaj më parë, duke i vrarë vëllanë e tij, taksistin Bujar Çela në kryqëzimin e Bradasheshit.

Policia ka nisur hetimet për gjetjen e autorëve, të cilët duket se po e kërkojnë Çelën krahas saj. Tao Çela akuzohet për grabitje dhe vrasje si dhe për disa ngjarje të tjera kriminale të ndodhura në Elbasan.

Në vendin e ngjarjes, pranë banesës së braktisur të Çelës ka mbërritur dhe drejtori i ri i Policisë së Elbasanit Alket Shatro si dhe dhjetra forca të tjera policie, që po kqyrin vendin e shpërthimit, ndërsa nuk kanë rënë ende në gjumë të autorëve.

Policia e Shtetit më 7 korrik të këtij viti ka vënë në dispozicion shumën prej 10 mijë eurosh për këdo që jep informacion për kapjen e 49-vjeçarit, i shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar për vrasjen e vëllezërve Haxhiaj në Durrës, si dhe për grabitjen e ndodhur në prill të vitit 2019 në aeroportin e Rinasit.

Njoftimi i policisë:

Më datë 05.11.2020, rreth orës 04:45, në fshatin Katundi i Ri, Elbasan, në pjesën e jashtme të banesës e cila është e pabanueshme në pronësi shtetasit T.Ç., 49 vjeç, ka shpërthyer një sasi dyshohet lëndë plasëse, ku si pasojë ka vetëm dëme materiale.

Menjëherë në vendngjarje kanë shkuar forcat e Policisë dhe grupi hetimor ku vijon veprimet për sqarimin e rrethanave të ngjarjes, identifikimin dhe kapjen e autorit.

A quantity of TNT was placed on Talo Çela’s apartment in the village of Katund i Ri in Elbasan, which after the explosion caused only material damage. The damage caused is great, while all the windows of the first floor are broken.

It is learned that Çelo’s apartment was empty at the time of the explosion as family members had long since left, as a result of fear of possible retaliation. This attack comes after another blow that the assassins gave to Tao Çela a few months ago, killing his brother, the taxi driver Bujar Çela at the intersection of Bradashesh.

Police have launched an investigation to find the perpetrators, who seem to be looking for Cela next to her. Tao Çela is accused of robbery and murder as well as several other criminal events that took place in Elbasan.

The new director of the Elbasan Police, Alket Shatro, arrived at the scene near the abandoned apartment of Çela, as well as dozens of other police forces, who are inspecting the site of the explosion, while the perpetrators have not yet fallen asleep.

On July 7 of this year, the State Police made available the amount of 10 thousand euros to anyone who provides information about the capture of the 49-year-old, declared nationally and internationally wanted for the murder of the Haxhiaj brothers in Durrës, as well as for the robbery of occurred in April 2019 at Rinas Airport.

Police notification:

On 05.11.2020, around 04:45, in the village of Katundi i Ri, Elbasan, in the outer part of the apartment which is uninhabitable owned by the citizen T.Ç., 49 years old, a quantity of suspected explosives exploded, where as a consequence there is only material damage.

Police forces and the investigative group immediately went to the scene where the actions continue to clarify the circumstances of the event, identify and apprehend the perpetrator.