Ish-kryetari i Këshillit të Qarkut Kukës Abedin Oruçi është shpallur në kërkim nga policia, pasi është në hetim dhe i akuzuar për tre vepra penale.

Ai akuzohet për kanosje për shkak të detyrës, evazion fiskal dhe ndërtim pa leje. Lajmi konfirmohet nga burime pranë drejtorisë vendore të Policisë së Kukësit.

Në Kukës Abedin Oruçi është një emër i njohur, pasi ka garuar në zgjedhjet vendore si kandidaturë e Bindjes Demokratike vitin e kaluar dhe po ashtu ka qenë kreu i këshillit bashkiak në Kukës nën siglën e aleatëve të PD, PDIU e Shpëtim Idrizit.

The former chairman of the Kukës Regional Council, Abedin Oruçi, has been declared wanted by the police, as he is under investigation and charged with three criminal offenses.

He is charged with intimidation due to duty, tax evasion and illegal construction. The news is confirmed by sources close to the local directorate of Kukes Police.

In Kukës, Abedin Oruçi is a well-known name, as he ran in the local elections as a candidate of the Democratic Obedience last year and was also the head of the municipal council in Kukës under the auspices of the allies of PD, PDIU and Shpëtim Idrizi.