Gjykata e Shkodrës ka dhënë mëngjesin e sotëm masën e sigurisë për Indrit Bajraktarin. Ai është lënë në masën e sigurisë “arrest me burg” pasi akuzohet për “vrasje nga pakujdesia”.

Bajraktari ka dalë sot para gjykatës dhe ka treguar versionin e tij të ngjarjes së rëndë të ndodhur 5 ditë më parë.

Ai ka treguar se mendonte se Enisa ishte 18 vjeç ndaj edhe doli me të ndërsa shprehet se nuk kujton asgjë pasi edhe ai ra në det dhe humbi ndjenjtat për 40 minuta.

Ai ka thënë se:

Kemi rënë të dy pa ndjenja në ujërat e detit Adriatik. Jemi rrezuar të dy nga motori dhe nuk mbaj mend asgjë se çfarë ka ndodhur. Për rreth 40 minuta kam qëndruar pa ndjenja në ujë dhe pasi jam përmendur kam tentuar të dal me not. Ka ardhur një çift tjetër me motorskaf dhe me thanë se po njoftojmë ato të motorskafeve se ata ishin dy veta dhe nuk kishte vend për mua. Nuk e di se si ka përfunduar çelësi i motorskafit në qafën e vajzës sepse kam rënë pa ndjenja. Kam tentuar që të largohem nga frika. Më kapi paniku dhe kisha frikë. Kam menduar se vajza është 18 vjeçe ndaj edhe kemi dalë. Motra e saj është ne Angli dhe kemi njohje.

The court of Shkodra has given the security measure for Indrit Bajraktari this morning. He was left in the security measure “prison arrest” after being accused of “negligent murder”.

Bajraktari appeared before the court today and told his version of the serious event that happened 5 days ago.

He said that he thought that Enisa was 18 years old, so he went out with her while he says that he does not remember anything after he also fell into the sea and lost consciousness for 40 minutes.

He said that:

We both fell unconscious in the waters of the Adriatic Sea. We both crashed from the engine and I do not remember anything what happened. For about 40 minutes I stood unconscious in the water and after I was mentioned I tried to go swimming. Another couple came by motorboat and told me we were informing them of the motorboats that they were two people and there was no room for me. I do not know how the motorboat key ended up on the girl’s neck because I fell unconscious. I tried to get away from the fear. I panicked and was scared. I thought the girl was 18 so we went out. Her sister is in England and we have acquaintances.