Deputeti i Kuvendit të Shqipërisë Enver Roshi, i cili është infektuar disa ditë më parë me Covid 19, është dërguar për mjekim të specializuar në Turqi. Ai u shtrua dy ditë më parë në repartin e terapisë intesive në spitalin “Shefqet Ndroqi”, ndërkohë që tashmë ka shkuar drejt Turqisë.

Burime bëjnë me dije se Roshi ka pasur probleme me mushkëritë, ndërkohë që bëhet personi i dytë VIP që dërgohet nga spitalet Covid për trajtim drejt Turqisë, pasi mungojnë aparaturat.

Padyshim që të gjithë i urojmë shërim sa më të shpejtë Roshit, por në mendje na ngelen të gjithë pacientët e tjerë të sëmurë rëndë, apo ata që humbin jetën për shkak se në spitalet tona nuk janë të gjitha paisjet e nevojshme për trajtimin e tyre.

Disa ditë më parë ishte biznesmenia Vilma Nushi ajo që la spitalin Infektiv, për të shkuar drejt Turqisë, ndërsa e njëjta skenë është përsëritur dhe me biznesmenë të tjerë, edhe pse rastet e tyre nuk janë bërë publike.

Prej javësh situata me Covid 19 në vendin tonë paraqitet e rëndë, ndërkohë që aktualisht në të dy spitalet Covid janë duke u trajtuar 124 pacientë, 18 janë në terapi intensive, 7 prej të cilëve pacientë të intubuar.

Vlen të theksojmë se në vendin tonë nuk ka shpëtuar asnjë person i intubuar, ndërkohë që numri i jetëve të humbura që prej fillimit të pandemisë ka shkuar në 154, 4 prej të cilëve vetëm në 24 orët e fundit, mes tyre dhe një 31-vjeçar, i cili kishte si sëmundje bashkëshoqëruese diabetin.

The Member of the Albanian Parliament Enver Roshi, who was infected a few days ago with Covid 19, was sent for specialized treatment in Turkey. He was hospitalized two days ago in the intensive care unit at the “Shefqet Ndroqi” hospital, while he has already gone to Turkey.

Sources suggest that Roshi had lung problems, while he becomes the second VIP person sent from Covid hospitals for treatment to Turkey, as the equipment is missing.

Undoubtedly, we all wish Roshi a speedy recovery, but we remember all the other seriously ill patients, or those who lost their lives because our hospitals do not have all the necessary equipment for their treatment.

A few days ago, it was the businessman Vilma Nushi who left the Infectious Diseases Hospital to go to Turkey, while the same scene was repeated with other businessmen, although their cases have not been made public.

For weeks, the situation with Covid 19 in our country has been serious, while currently in both Covid hospitals 124 patients are being treated, 18 are in intensive therapy, 7 of which are intubated patients.

It is worth noting that in our country no intubated person has survived, while the number of lives lost since the beginning of the pandemic has gone to 154, 4 of which only in the last 24 hours, among them a 31-year-old , who had diabetes as a concomitant disease.