Në Shqipëri është njohur si miku i kryeministrit Edi Rama ndërkohë që disa ditë më parë deklarata e tij se Bylysi është qytet i lashtë grek hapi polemika të mëdha në opinionin public.

Vittorio Sgarbi është nxjerrë zvarrë nga Parlamenti italian ndërsa shkak është bërë fjalori që ka përdorur.

Mediat vendase shkruajnë se Sgarbin përdori një fjalor fyes në drejtim të kolegëve, çka bëri që drejtuesja e seancës të kërkonte largimin e tij.

Ai nuk pranoi dhe kështu ndërhynë forcat e sigurisë duke e larguar me forcë e teksa tërhiqej zvarrë, mbante në duar disa letra dhe ulërinte.

In Albania, he is known as a friend of Prime Minister Edi Rama, while a few days ago his statement that Bylysi is an ancient Greek city opened great controversies in public opinion.

Vittorio Sgarbi has been dragged out by the Italian Parliament, due to the vocabulary he used.

Local media write that Sgarbin used an insulting vocabulary towards his colleagues, which led the chairwoman to demand his removal.

He refused and thus the security forces intervened, forcibly removing him and, as he was dragging himself, holding some letters in his hands and shouting.