Gjatë protestës së sotme uniformat blu kanë shoqëruar kryeredaktorin e gazetës Koha Jonë, Qamil Xhani, i cili ndodhej në zonën e ish-Bllokut.

Kryeredaktori mësohet se është ndalur në momentin sapo ka dalë nga redaksia, kur u përpoq të ndalte disa efektivë të cilët po rrihnin një minoren. Në ato momente është afruar patrulla e policisë dhe ka shoqëruar me forcë kryeredaktorin në komisariat.

Protesta e sotme e mbajtur në kryeqytet u shoqërua me represion policor nga ana e efektivëve, të cilët shoqëruan masivisht të rinjtë që u mblodhën për të protestuar për vrasjen e 25-vjeçarit Klodian Rasha.

During today’s protest, the blue uniforms accompanied the editor-in-chief of the newspaper Koha Jonë, Qamil Xhani, who was in the area of the former Bloc.

The editor-in-chief is learned to have stopped at the moment he left the editorial office, when he tried to stop some officers who were beating a minor. At that moment, the police patrol approached and forcibly accompanied the editor-in-chief to the police stations.

Today’s protest held in the capital was accompanied by police repression by the effectives, who massively accompanied the young people who gathered to protest the murder of 25-year-old Klodian Rasha.