Qeveria iraniane ka lëshuar një urdhër arresti për presidentin amerikan Donald Trump për vrasjen e komandantit të saj të lartë Qasem Soleimani në janar, njoftoi sot agjencia vendase Fars.

Teherani gjithashtu thuhet se po kërkon ndihmë nga Interpoli për të realziuar arrestin e presidentit amerikan Donald Trump.

Ali Alghasi-Mehr, prokurori i përgjithshëm i Teheranit, përmendi emrin e Trump dhe 35 personave të tjerë të akuzuar për vrasjen e Qasem Soleimani.

Mbi Trump dhe personat e tjerë rëndon “akuza për vrasje dhe terrorizëm”, dhe u raportua se iu kërkua Interpolit të lëshonte një “njoftim të kuq” për ta që është dhe njoftimi i nivelit më të lartë që Interpol mund t’i lëshojë një individi për të kryer arrestimin e tij.

Trump, megjithatë, nuk ka asnjë rrezik arrestimi dhe është e pamundur që Interpol të respektojë kërkesën e Iranit.

Soleimani ishte krahu i jashtëm i operacioneve të trupave paraushtarake elitare të Gardës Revolucionare Islamike.

Administrata Trump e etiketoi atë si një terrorist, dhe Uashingtoni e konsideroi atë përgjegjës për vdekjen e qindra trupave amerikane në Irak.

62-vjeçari Soleimani u vra në një sulm me dronë të drejtuar nga Trump në fillim të janarit.

Administrata Trump deri më tani nuk i është përgjigjur akuzës së Iranit.

Burimi: cbsnews/ joq

The Iranian government has issued an arrest warrant for US President Donald Trump for the assassination of its top commander Qasem Soleimani in January, the local Fars news agency reported today.

Tehran is also said to be seeking help from Interpol to carry out the arrest of US President Donald Trump.

Ali Alghasi-Mehr, Tehran’s attorney general, mentioned the names of Trump and 35 other people accused of killing Qasem Soleimani.

Trump and others have been charged with “murder and terrorism”, and Interpol was reportedly asked to issue a “red notice” to them, which is the highest level of notice that Interpol can issue to an individual. to carry out his arrest.

Trump, however, has no risk of arrest and it is impossible for Interpol to comply with Iran’s request.

Soleimani was the external arm of operations of the elite paramilitary troops of the Islamic Revolutionary Guard Corps.

The Trump administration labeled him a terrorist, and Washington blamed him for the deaths of hundreds of U.S. troops in Iraq.

Soleimani, 62, was killed in a drone strike by Trump in early January.

The Trump administration has so far not responded to Iran’s accusation.

Source: cbsnews