Forcat ajrore izraelite kanë planifikuar kryerjen e një stërvitjeje ushtarake duke u përgatitur për një luftë në veri të vendit njoftuan gjatë ditës së sotme burime ushtarake.

Sipas Jeruselam Post, stërvitja filloi të dielën dhe ka qëllim përmirësimin e gatishmërisë së forcave ajrore në rast të një lufte me Hesbullahun në Liban, raporton abcnews.al.

Në stërvitje janë duke marrë pjesë një numër i madh avionësh dhe helikopterësh, ndërsa parashikohet edhe përdorimi i bombdave reale.

Në lidhje me këtë, ushtria ka njoftuar se mund të dëgjohen edhe shpërthime në veri të vendit.

Ky zhvillim ka rikthyer frikën për një luftë tjetër me Izraelit dhe Hesbullahut si ajo e vitit 2006, gjë që shkaktoi shkatërrimin e një pjese të mirë të infrastrukturës së jugut të Libanit.

The Israeli air force has planned to conduct a military exercise in preparation for a war in the north of the country, military sources announced today.

According to the Jerusalem Post, the exercise began on Sunday and aims to improve the air force’s readiness in the event of a war with Hezbollah in Lebanon, reports abcnews.al.

A large number of planes and helicopters are taking part in the exercise, while the use of real bombs is also foreseen.

In connection with this, the army has announced that explosions can also be heard in the north of the country.

This development has revived fears of another war with Israel and Hezbollah like the one in 2006, which caused the destruction of a good part of southern Lebanon’s infrastructure.