Kryeministri Edi Rama ka reaguar ditën e sotme në lidhje me numrin e lartë të vdekjeve në Itali, gjatë ditës së sotme ku u shënua një shifër rekord me 627 të vdekur nga koronavirusi.

Rama bën thirrje qytetarëve që të qendrojnë në shtpëi, kjo pasi sipas tij masat në Itali u morën me vonesë dhe si pasojë u shënua ky numër i lartë vdekjesh.

Postimi i plotë:

O NJERËZ!

NË ITALI SOT KISHTE 627 TË VDEKUR😰

GJASHTËQIND E NJËZETË E SHTATË!!! VETËM SOT!!! 24 ORË 627 TË VDEKUR!!!

🔴 NË LOMBARDI KU ITALIA KA NJË SISTEM SPITALOR QË ËSHTË NË MAJËN E EUROPËS, NËNTË NË DHJETË VDEKJE NDODHIN NË SHTËPI!!!

PSE???

SEPSE MASAT SHTRËNGUESE U MORËN VONË, NJERËZIT U TALLËN ME MASAT NË EMËR TË LIRISË PËR XHIRO, PËR SULLACO E PËR FESTA DHE ARMIKU U VAJTI TË TËRËVE NËPËR SHTËPI!

NUMRI I TË SËMURËVE E KALOI ME GALOP NUMRIN E SHTRETËRVE DHE JA SI KA ARDHUR PUNA!!!

🔴 TANI SI DO I’A BËJMË?! DO VRASIM NJËRI-TJETRIN DHE DO RRIMË DUKE NUMËRUAR ME QINDRA TË VDEKUR E MOSOZOT MIJËRA? APO DO REZISTOJMË DHE DO SHPËTOJMË NJËRI – TJETRIN?!

PO NJERËZIT KANË NDENJUR 30 VJET NË BURG APO 30 DITË NË GREVË URIE DHE NUK KANË VDEKUR, E PSE DUHET TË VDESIN SOT DUKE NDENJUR NË SHTËPI PA DALË XHIRO APO DUKE NDENJUR NË RADHË PAK MË GJATË, PA U NGJITUR ME NJËRI-TJETRIN?!

Prime Minister Edi Rama has reacted today to the high death toll in Italy, which saw a record coronavirus death toll of 627 today.

Rama calls on the citizens to stay home, as he said the measures in Italy were delayed and as a result this high death toll was recorded.

Full post:

O PEOPLE!

IN ITALY TODAY 627 DEAD

SIXTH SIXTH SIXTH !!! JUST TODAY!!! 24 Hours 627 DEAD !!!

🔴 IN LOMBARD WHICH ITALY HAS A HOSPITAL SYSTEM THAT IS TOP OF EUROPE, UNDER TEN DEATHS HAPPENING TO HOME !!!

WHY???

WHILE THE STRENGTHENING MEASURES WAS TAKEN LATER, PEOPLE MADE THE MEASURES IN FIRST NAME FOR XHIRO, FOR SULLACO AND FOR HOLIDAYS AND DRINKS TO OTHERS AT HOME!

THE NUMBER OF THE SELF GALOPE OVER THE NUMBER OF STATES AND HOW THE JOB WAS COMING !!!

🔴 NOW HOW MUCH DO WE DO ?! WOULD WE KILL ONE-OTHERS AND WILL THE GROWTH BEING COUNTED WITH DEAD CIRCLES AND MOSOZES? OR WE WILL RESIST AND SAVE ONE – THE OTHER ?!

YES PEOPLE HAVE BEEN 30 YEARS OLD IN PRISON OR 30 DAYS IN URIE GRAVES AND HAVE NOT DEAD, WHY SHOULD I DIE TODAY IN HOME WITHOUT XHIRO OR HAVING ANOTHER SOMETHING?