Prokuroria e Korçës ka arritur në përfundimin se 25-vjeçari Fridman Xhaferraj është vrarë për larje hesapesh. 25-vjecari Fridman Xhaferraj është vrarë në Korçë dhe më pas trupi i tij eshte hedhur në rezervuar.

Sipas prokurorisë, Xhaferraj është larguar nga shtëpia në datën 22 maj, një ditë pas ndryshimit të masës së sigurisë nga “arrest me burg” në “arrest shtëpie”.

Në datën 23 maj policia ka shkuar në shtëpinë e 25-vjeçarit për të kontrolluar zbatimin e masës së sigurisë, por nuk e ka gjetur. I vëllai i ka deklaruar policisë se Fridman është nisur për të punuar në Greqi me disa persona të tjerë.

Autor i dyshuar i vrasjes është L. Spahija dhe një 26 vjeçar me iniciale K.B . Të dy nga Lushnja, dhe që tashmë janë shpallur në kërkim.

The Korça Prosecutor’s Office has concluded that 25-year-old Fridman Xhaferraj was killed for money laundering. 25-year-old Fridman Xhaferraj was killed in Korça and then his body was thrown in a tank.

According to the prosecution, Xhaferraj left the house on May 22, a day after the security measure was changed from “prison arrest” to “house arrest”.

On May 23, police went to the 25-year-old’s house to check the implementation of the security measure, but did not find him. The brother told police that Friedman had left for Greece to work with several other people.

The suspected perpetrator of the murder is L. Spahija and a 26-year-old with the initials K.B. Both from Lushnja, and who have already been declared wanted.