64-vjeçari i cili ende nuk është identifikuar, u hodh nga kati i 16-të i ndërtesës në Tribeca Park në Street Chambers rreth orës 11:00 të mbrëmjes ditën e premte.

Autoritetet thanë se ai vdiq menjëherë sapo ra në oborrin e ndërtesës.

Një fqinj kanë thënë se vetëvrasja e dukshme mund të ketë qenë e lidhur me rregulloret e shtetit në lidhje me koronavirusin, vetëizolimin dhe pandeminë aktuale.

Ajo tha për New York Post:

Unë dola të pi një cigare dhe më thanë që dikush u hodh. Ju duhet të jeni të fortë mendërisht për të përballuar izolimin. Pasiguria e asaj që do të ndodhë është e frikshme.
Policia nuk e ka lidhur vdekjen me shpërthimin e koronavirusit, apo me izolimin e New York.

Guvernatori i New York, Andrew Cuomo njoftoi të premten urdhra gjithëpërfshirës që do të kufizojnë ashpër grumbullimet masive për më shumë se 19 milion banorë të shtetit dhe do t’u kërkojnë punëtorëve në biznese jo-thelbësore të qëndrojnë në shtëpi.

Burimi: Daily Mail | JOQ Albania

The 64-year-old, who has not yet been identified, jumped from the 16th floor of the building at Tribeca Park on Chambers Street around 11:00 a.m. Friday.

Authorities said he died as soon as he fell into the yard of the building.

One neighbor said that the apparent suicide may have been linked to state regulations regarding coronavirus, self-isolation and the current pandemic.

She told the New York Post:

I went out to smoke a cigarette and was told that someone threw up. You have to be mentally strong to withstand isolation. The uncertainty of what will happen is frightening.
Police have not linked the death to a coronavirus outbreak, or to New York isolation.

New York Governor Andrew Cuomo announced sweeping orders Friday that would severely restrict mass gatherings for more than 19 million state residents and require workers in non-core businesses to stay home.