Është mbyllur ambasada shqiptare në Athinë. Burime për Top Channel tregojnë se shkak për mbylljen e ambasadës është infektimi i një punonjësi me Covid-19. Punonjësi emri i të cilit ndodhet në dispozicionin e Top Channel ,punon në sektorin e aplikimeve për pasaportë.

Ai ka pasur shenja të buta të Covid-19 për disa ditë, dhe ka rezultuar pozitiv gjatë testit. Menjëherë punonjësi është izoluar në banesën e tij, ndërsa autoritet do të gjurmojnë kontaktet e tij. Ndërkohë për të mos përhapur panik në radhët e emigrantëve, ambasada ka njoftuar se pezulloi takimet e programuara për aplikime të emigrantëve në këtë institucion.

Burime pranë ambasadës thanë Top Channel se mundësia që ai të ketë infektuar persona të tjerë është e vogël, pasi stafi i kësaj ambasade mban maska dhe doreza gjatë kontakteve me emigrantët të cilët aplikojnë për shërbime konsullore dhe pasaporta biometrike.

Drejtuesi e ambasadës kanë urdhëruar stafin të bëjë testin Covid-19, ndërsa sot ambasada do të dezinfektohet. Ende nuk dihet nëse shërbimet do të ofrohen nga nesër ose jo.

The Albanian embassy in Athens has been closed. Sources for Top Channel indicate that the reason for closing the embassy is the infection of an employee with Covid-19. The employee, whose name is available to Top Channel, works in the passport application sector.

He had mild signs of Covid-19 for several days, and tested positive during the test. Immediately the employee is isolated in his apartment, while the authorities will trace his contacts. Meanwhile, in order not to spread panic among the immigrants, the embassy has announced that it has suspended the meetings scheduled for immigrant applications in this institution.

Sources close to the embassy told Top Channel that the possibility that he has infected other people is small, as the staff of this embassy wears masks and gloves during contacts with immigrants who apply for consular services and biometric passports.

The head of the embassy has ordered the staff to take the Covid-19 test, while today the embassy will be disinfected. It is not yet known whether the services will be provided from tomorrow or not.