Një i ri ka vdekur pasi është kafshuar nga një peshk helmues në Spanjë. 16-vjeçari u fut në det afër Playa d’Aro në Costa Brava, pa e ditur se çfarë e priste. Ndërkohë prindërit u shqetësuan pasi vunë re mungesën e tij dhe filluan ta kërkonin. Ai u gjet me një plagë të vogël në qafë dhe shenja në fytyrë, të cilat nuk ngjanin me mbytjen e zakonshme.

Një autopsi ka treguar që një gjëndër peshku është shkaku i vdekjes, por ende po priten rezultatet e një raporti toksikologjie. Disa pushues dhe banorë të zonës kanë deklaruar se kafshimet e peshqve helmues mund të shkaktojnë ënjtje të dhimbshme dhe sulme në zemër ose alergji të rëndë.

A young man has died after being bitten by a poisonous fish in Spain. The 16-year-old plunged into the sea near the Playa d’Aro on the Costa Brava, not knowing what awaited him. Meanwhile the parents got upset after noticing his absence and started looking for him. He was found with a small wound on his neck and marks on his face, which did not resemble the usual choking.

An autopsy has shown that a fish gland is the cause of death, but the results of a toxicology report are still pending. Some vacationers and area residents have stated that the bites of poisonous fish can cause painful swelling and heart attacks or severe allergies.