Pas hapjes së kufirit tokësor me Greqinë, ditën e nesërme, mësohet se së fundmi kryetari i Qarkut të Janinës Aleksandros Kahrimanis, ka kërkuar prej zëvendës ministrit të Mbrojtjes Sociale Nikos Hardalias që të anulojë vendimin.

Sipas tij kjo të bëhet pasi infrastruktura nuk është gati në territorin grek.

Por mesa duket arsyeja kryesore për Karhrimanis është mungesa e tuneleve dizinfektues në palën greke çka është e rekomandueshme dhe e domosdoshme në bazë të protokolleve antiCovid-19.

Kjo masë do të praktikohet tek të gjithë shqiptarët që do hyjnë në territorin grek.

Kërkesa e Kahrimanis, është pranuar nga zyrtari i qeverisë greke çka do të thotë se nesër kufiri me Greqinë në Pikën Kufitare të Kakavijes do të qëndrojë i mbyllur deri në një afat të dytë.

Kjo varet nga instalimi i tuneleve dizinfektues që deri më tani mungojnë në palën greke.

 

After the opening of the land border with Greece, the next day, it is learned that the chairman of the District of Ioannina, Alexandros Kahrimanis, has recently asked the Deputy Minister of Social Protection, Nikos Hardalias, to annul the decision.

According to him, this should be done because the infrastructure is not ready in the Greek territory.

But apparently the main reason for Karhrimanis is the lack of disinfectant tunnels on the Greek side which is recommended and necessary based on antiCovid-19 protocols.

This measure will be practiced by all Albanians who will enter Greek territory.

Kahrimanis’ request has been accepted by the Greek government official, which means that tomorrow the border with Greece at the Kakavija Border Crossing Point will remain closed until a second deadline.

This depends on the installation of disinfectant tunnels that are so far missing on the Greek side.