Një politikan italian i partisë “Lega”, Massimo Adriatici, ka qëlluar për vdekje një emigrant maroken.

Sipas ANSA, ngjarja ndodhi mbrëmjen e të martës në Piazza Meardi, në Voghera, ku Adriatici nxori armën dhe vrau marokenin 39-vjeçar pasi një konflikti në lokal.

Adriatici, i cili ka licencë për armë, pretendon se marokeni, i cili ishte një emër i njohur për drejtësinë, sulmoi klientët që ndodheshin në lokal, si dhe atë vetë.

Policia tha se ai e qëlloi dhe e goditi emigrantin pranë zemrës pasi u shty nga ai, ndërsa raportohet se viktima ishte në gjendje të dehur.

Kreu i “Lega”, Matteo Salvini, pretendon se Adriatiku veproi në vetëmbrojtje.

Viktima, Youns El Boussetaoui, kishte një rekord të frikshëm penal për kërcënime, rezistencë ndaj arrestimit, drogë, drejtim makine në gjendje të dehur dhe pa licencë, mashtrimi dhe armëmbajtje pa leje, thanë burimet gjyqësore.

An Italian politician of the “Lega” party, Massimo Adriatici, has shot dead a Moroccan immigrant.

According to ANSA, the incident took place on Tuesday evening in Piazza Meardi, in Voghera, where Adriatic pulled out his gun and killed the 39-year-old Moroccan after a conflict in the bar.

Adriatic, who has a gun license, claims that the Moroccan, who was a well-known name for justice, attacked customers who were in the bar, as well as himself.

Police said he shot and struck the immigrant near the heart after being pushed by him while the victim was reportedly in a drunken state.

The head of “Lega”, Matteo Salvini, claims that the Adriatic acted in self-defense.

The victim, Youns El Boussetaoui, had a formidable criminal record for threats, resistance to arrest, drugs, driving while intoxicated and unlicensed, fraud and unlawful possession of a weapon, court sources said.