Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Itali, ku një 35-vjeçar ka sulmuar me armë duke lënë dy fëmijë të vdekur dhe një të moshuar.

Salvatore Ranieri, 74-vjeç u qëllua për vdekje pasi një burrë hapi zjarr në via degli Astri, Romë. Dy fëmijët e plagosur nga të shtënat vdiqën gjithashtu, vëllezërit Daniel, i moshës 10 vjeç dhe David Fusinato, 5 vjeç. Autori është Andrea Pignani, një italian 35-vjeçar me probleme mendore shumë serioze, i konsideruar nga policia si shumë i rrezikshëm.

Në vend pak para mesditës, patrulla të shumta të karabinierëve zhvilluan një operacion të gjerë në të gjithë zonën. Njeriu që qëlloi u gjurmua brenda në një apartament, ku ai u strehua dhe pas rreth tre orësh karabinierët e grupeve speciale të ndërhyrjes së GIS, hynë në apartament, dhe e gjetën atë të pajetë në dhomën e gjumit. Ai qëlloi veten me të njëjtën armë të përdorur për të vrarë fëmijët dhe kalimtarin e moshuar.


Pse ka qëlluar?

Arsyet e veprimit të çmendur janë të panjohura dhe vetëm hetimet do të jenë në gjendje t’i sqarojnë ato.

“Qitësi është identifikuar, duket se është një person i paqëndrueshëm mendërisht i cili tashmë kishte treguar sjellje armiqësore,” i tha agjencisë Agi Mario Savarese, kryetari i Ardea.

“Mendohet se gjithçka ndodhi për arsye të kota. Por ne ende nuk dimë asgjë specifike. Ne hetojmë për të kuptuar nëse ishte një hakmarrje apo një veprim i papritur. Marrëdhëniet e vrasësit me babanë e dy vëllezërve Domenico Fusinato, i cili po vuan një dënim dy-vjeçar në arrest shtëpiak, ende duhet të sqarohen”, tha ai.

A serious incident occurred in Italy, where a 35-year-old man attacked with a gun leaving two children dead and an elderly man.

Salvatore Ranieri, 74, was shot dead after a man opened fire on via degli Astri, Rome. The two children injured in the shooting also died, brothers Daniel, aged 10, and David Fusinato, aged 5. The perpetrator is Andrea Pignani, a 35-year-old Italian with very serious mental problems, considered by the police to be very dangerous.

On the spot just before noon, numerous carabinieri patrols conducted an extensive operation throughout the area. The man who shot was traced inside an apartment, where he took refuge, and after about three hours the carabinieri of special GIS intervention teams, entered the apartment, and found him dead in the bedroom. He shot himself with the same weapon used to kill the children and the elderly passerby.

Why did he shoot?

The reasons for the crazy action are unknown and only investigations will be able to clarify them.

“The shooter has been identified, he appears to be a mentally unstable person who has already shown hostile behavior,” Agi Mario Savarese, the mayor of Ardea, told the agency.

“It is thought that everything happened for useless reasons. But we still do not know anything specific. We investigate to find out if it was a revenge or a sudden move. “The killer’s relationship with the father of two brothers, Domenico Fusinato, who is serving a two-year sentence under house arrest, has yet to be clarified,” he said.