Kriza e koronavirusit në Itali ka vrarë 37 mjekë ndërsa më shumë se 6000 punonjës mjekësorë janë infektuar.

Tre mjekë të tjerë vdiqën dje nga koronavirusi, në Bergamo, Foggia dhe Napoli, tha Federata Italiane e Profesioneve Mjekësore, duke e çuar totalin në 37.

Kreu i një instituti kërkimor italian tha sot se 6205 punonjës shëndetësorë e ishin prekur nga sëmundja, 8.3 përqind e 74.376 infeksioneve totale të Italisë.

Filippo Anelli, President i Federatës së Mjekëve tha:

Ajo që ne përballemi çdo ditë është një buletin i vërtetë i luftës. Mjekët dhe familjet e tyre vajtojnë të vdekurit e tyre.
Federata e mjekëve ka paralajmëruar se numri i vërtetë i vdekjeve mund të jetë më i lartë sepse ‘shumë mjekë vdesin papritmas, edhe nëse shkaku i vdekjes nuk i atribuohet drejtpërdrejt virusit, sepse testi nuk kryhet’.

Për më tepër, të paktën një infermiere besohet të ketë vrarë veten pasi ishte infektuar me koronavirus dhe nga frika se ajo e kishte përhapur sëmundjen tek të tjerët.

Daniela Trezzi, 34 vjeç, kishte punuar në vijën e parë të krizës koronavirus në një spital në Lombardi, rajoni me prekjen më të madhe të Italisë.

Federata Kombëtare e infermierëve të Italisë konfirmoi vdekjen e saj dhe shprehu ‘dhimbjen dhe shqetësimin’ e saj në një deklaratë në fillim të kësaj jave.

Burimi: Daily Mail

The coronavirus crisis in Italy has killed 37 doctors and more than 6,000 medical workers have been infected.

Three other doctors died of coronavirus yesterday in Bergamo, Foggia and Naples, the Italian Federation of Medical Professions said, bringing the total to 37.

The head of an Italian research institute said today that 6,205 health workers were affected by the disease, 8.3 percent of Italy’s 74,376 total infections.

Filippo Anelli, President of the Federation of Physicians said:

What we face every day is a real war bulletin. Doctors and their families mourn their dead.
The doctors’ federation has warned that the real death toll could be higher because ‘many doctors die suddenly, even if the cause of death is not directly attributable to the virus because the test is not performed’.

Furthermore, at least one nurse is believed to have killed herself after being infected with coronavirus and for fear of spreading the disease to others.

Daniela Trezzi, 34, had been working at the front line of the coronavirus crisis at a hospital in Lombardy, Italy’s most affected region.

Italy’s National Federation of Nurses confirmed her death and expressed her ‘pain and concern’ in a statement earlier this week.