Është rritur numri i rasteve të reja me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit në Itali.

Sipas raportit më të fundit të ministrisë së Shëndetësisë janë konfirmuar pozitiv me Covid 34 505 raste të reja dhe kanë humbur jetën 445 pacientë.

Ndërkohë nga fillimi i pandemisë e deri më tani numri i përgjithshëm i të të infektuarve me Covid ka shkuar në 824 879 mes të cilëve kanë humbur jetën 40,192.

Ndërkohë një ditë më parë kryeministri Conte ka prezantuar edhe masat e reja kufizuese në lidhje me përhapjen e koronavirusit.

Conte në fjalën etij ka theksuar se në kuadër të masave kufizuese 4 rajone janë futur në zonën e kuqe, 2 portokalli dhe 14 të verdhë. Masat e reja futen në fuqi ditën e premte.

The number of new cases of coronavirus has increased in the last 24 hours in Italy.

According to the latest report of the Ministry of Health, 34,505 new cases have been confirmed positively with Covid and 445 patients have lost their lives.

Meanwhile from the beginning of the pandemic until now the total number of those infected with Covid has gone to 824 879 among whom 40,192 have lost their lives.

Meanwhile, the day before, Prime Minister Conte also introduced new restrictive measures regarding the spread of the coronavirus.

Conte in his speech emphasized that within the restrictive measures 4 regions have been introduced in the red zone, 2 orange and 14 yellow. The new measures take effect on Friday.