Edhe në Itali është shfaqur rasti i parë i mutacionit të ri të Koronavirusit që është gjetur për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar, njoftoi ditën e sotme ministria italiane e shëndetësisë. Sipas mediave të huaja, pacienti i infektuar u kthye ditëve të fundit në Itali nga Mbretëria e Bashkuar me partneren e tij, kur zbritën në aeroportin Fiumiciano të Romës. Ndërsa në vendin tonë rasti i parë i koronavirusit u shënua nga një person që kishte ardhur nga Italia dhe nuk dihet sesa rrezik mund të sjellë për ne ky rast në vendin fqinj.

Disa vende evropiane dhe të tjera, të tilla si Kuvajti, kanë ndaluar fluturimet nga Mbretëria e Bashkuar, me shpresën e bllokimit të llojit të ri që po përshkon Anglinë Jugore dhe që ende nuk dihet çfarë ndikimi ka ndaj vaksinës kundër koronavirusit.Ndërkohë kujtojmë se që nga fillimi i pandemisë së Covid-19 e deri më tani janë infektuar mbi 76 milion njerëz dhe rreth 1.7 milion të tjerë kanë humbur jetën.

The first case of a new coronavirus mutation that has been found for the first time in the United Kingdom has also appeared in Italy, the Italian Ministry of Health announced today. According to foreign media, the infected patient returned to Italy in recent days from the United Kingdom with his partner, when they landed at Rome’s Fiumiciano airport. While in our country the first case of coronavirus was recorded by a person who had come from Italy and it is not known how much danger this case can bring to us in the neighboring country.

Some European and other countries, such as Kuwait, have banned flights from the UK, in the hope of blocking the new strain that is pervading Southern England and that it is not yet known what effect it has on the coronavirus vaccine. since the beginning of the Covid-19 pandemic so far over 76 million people have been infected and about 1.7 million others have lost their lives.