Një tren i linjës Milano-Salerno ka dalw nga shinat në zonën e Livraga, në provincën e Lodi, duke marrë përpara edhe disa vetura dhe duke u batuar.

Dy të vdekur dhe 27 të plagosur është bilanci paraprak. Treni është i pari i orëve të mëngjesit që niset nga stacioni i Milanos në 5.10. Në momentin e aksidentit në bord ishin 28 pasagjerë gjithsej, përveç personelit.

‘Mund të ishte një masakër’, ka thënë për Ansa-n prefekti i Lodi Marcello Cardona që flet nga vendngjarja. Dy makinistë kanë mbetur të vdekur dhe 27 janë të plagosur, mes të cilëve dy në gjendje të rëndë.
Shkaqet e aksidentit janë ende të paqarta, por policia ka nisur një hetim.

A train from the Milano-Salerno line has derailed in the Livraga area of the province of Lodi, taking several cars ahead and bumping into it.

Two dead and 27 injured is the preliminary balance. The train is the first of the morning departures from Milan Station at 5.10. There were 28 passengers in total at the time of the accident on board, except for personnel.

‘It could have been a massacre,’ Lodi prefect Marcello Cardona, speaking from the scene, told Ansa. Two drivers died and 27 were injured, two of them in serious condition.
The causes of the accident are still unclear, but police have launched an investigation.