Një operacion antidrogë është ndërmarrë në Shqipëri dhe në Itali, ku janë lëshuar 38 urdhër arreste dhe janë sekuestruar disa miliona euro pasuri.

Aksioni është ndërmarra nga antimafia italiane në bashkëpunim me SPAK dhe Policinë e Shtetit shqiptar, ndërkohë që detajet e aksionit do të bëhen të ditura në një konferencë që do të mbahet në orën 10;30.

Mësohet se përveç Italisë dhe Shqipërisë, aksioni po shtrihet dhe në Spanjë dhe në Malin e Zi, ndërkohë që urdhërarrestet janë prerë dhe për korrupsion apo shpërdorim detyre, çka tregon se do të ketë dhe zyrtarë të përfshirë.

An anti-drug operation has been undertaken in Albania and Italy, where 38 arrest warrants have been issued and several million euros in assets have been seized.

The action was undertaken by the Italian anti-mafia in cooperation with SPAK and the Albanian State Police, while the details of the action will be announced at a conference to be held at 10:30.

It is learned that in addition to Italy and Albania, the action is extending to Spain and Montenegro, while arrest warrants have been issued for corruption or abuse of office, which indicates that there will be officials involved.