Dy emigrantë të paligjshëm janë burgosur pasi policia bastisi një fermë gjigante kanabisi me vlerën e 2 mln paund vetëm 246 metra larg një stacioni policie.

Shqiptarët Emiljan Gjura, 31 vjeç dhe Ermir Reshiti 35 vjeç, u mbyllën prapa hekurave dy vjet për pjesët e tyre në operacionin e sofistikuar të kultivimit të drogës në qytetin turistik bregdetar të Southend-on-Sea, Essex.

Më shumë se 3000 bimë u kapën nga Policia pasi zbuluan plantacionin e madh të shpërndarë në pesë njësi industriale.

“Daily mail” shkruan se në mënyrë tronditëse banda e pacipë kishte ngritur fermën vetëm 270 metra nga Stacioni i Policisë në Southend-on-Sea dhe e ruajti atë me CCTV.

Gjura dhe Reshiti kishin jetuar në fabrikën e drogës, duke punuar si kopshtarë.

Të dy pretendojnë se kanë shkuar në Mbretërinë e Bashkuar për të fituar para për të ndihmuar familjet e tyre – por asnjëri nga burrat nuk bashkëpunoi me Policinë e Essex dhe nuk pranuan të zbulojnë se kush i rekrutoi.


Ata u dënuan dje në Gjykatën e Kurorës në Basildon pasi më parë u deklaruan fajtorë për akuzat.

Duke dënuar dyshen, gjykatësi Ian Graham tha: “Ky ishte një operacion i sofistikuar me kamera sigurie për të mbrojtur transportin e drogave brenda njësive. Ju nuk keni dhënë asnjë indikacion se kush ju rekrutoi dhe ju vendosi në këtë operacion. Ju dënoj të dy me dy vjet burg menjëherë.”

Duke folur pas bastisjes, Komandanti i Qarkut në Southend, Kryeinspektori Ian Hughes, tha: ‘Ky është një rezultat i shkëlqyeshëm, jo vetëm për Southend, por për të gjithë qarkun.

“Ekspertët e drogës vlerësojnë se kanabisi do të kishte vlerë më shumë se dy milion paund në rrugë, dhe nuk kam dyshim se ky sekuestrim do të ketë një ndikim të madh në tregun e drogave në Southend”.

 

Two illegal immigrants have been jailed after police raided a giant cannabis farm worth ml 2m just 246m away from a police station.

Albanians Emiljan Gjura, 31, and Ermir Reshiti, 35, were locked up behind bars for two years for their part in a sophisticated drug cultivation operation in the coastal resort town of Southend-on-Sea, Essex.

More than 3,000 plants were seized by Police after discovering the large plantation spread across five industrial units.

The Daily Mail reports that the brazen gang had set up the farm just 270 meters from the Southend-on-Sea Police Station and guarded it with CCTV.

Gjura and Reshiti had lived in the drug factory, working as gardeners.

Both claim to have gone to the UK to make money to help their families – but neither man cooperated with Essex Police and refused to reveal who recruited them.

They were convicted yesterday in the Crown Court in Basildon after previously pleading guilty to the charges.

Condemning the duo, Judge Ian Graham said: “This was a sophisticated operation with security cameras to protect the transport of drugs within the units. You have given no indication of who recruited you and placed you in this operation. “I sentence you both to two years in prison immediately.”

Speaking after the raid, Southend County Commander-in-Chief Ian Hughes said: ‘This is a great result, not just for Southend, but for the whole county.

“Drug experts estimate that cannabis would be worth more than two million pounds on the road, and I have no doubt that this seizure will have a major impact on the Southend drug market.”