Është dënuar me 25 vite burg francezi që vrau dhe tentoi të asgjësojë gruan e tij pas një konflikti familjar. Vrasja makabër shokoi publikun francez në tetor të vitit 2017.

Një gjykatë franceze ka dënuar me 25 vite burg autorin e një vrasjeje makabre që tronditi vendin tri vite më parë.

Verdikti ndaj 36-vjeçarit, Zhonatan Daval, u dha të shtunën dhe u prit pa reagime nga autori.

Ai akuzohet për vrasjen e bashkëshortes së tij, Aleksias, të cilën pasi e kishte goditur fizikisht dhe mbytur, kishte mundur ta zhdukte trupin duke e djegur në një pyll në lindje të Francës.

Prindërit e viktimës u shprehën të kënaqur me vendimin, pasi më herët kishin dëgjuar dhëndrin e tyre në gjykatë që t’u kërkonte ndjesë për krimin.

“Është vendim i drejtë, që e shpresonim dhe që pritej. E lehtëson disi dhembjen tonë dhe do na lejojë të kthejmë faqen pas tri viteve luftë.”

“Jemi të kënaqur që erdhi fundi. Drejtësia e bëri detyrën e vet, e kuptoi dhembjen tonë dhe kush e vrau Aleksian.”

36-vjeçari Daval me profesion specialist informatike kishte pretenduar fillimisht pas vrasjes se partnerja e tij ishte larguar për të bërë vrap por nuk ishte kthyer më.

Dëshmia nuk u vërtetua dot nga dëshmitarë të tjerë ndërsa ai vetë pranoi tre muaj më vonë se e kishte vrarë aksidentalisht pas një konflikti bashkëshortor.

Pak ditë pas ngjarjes në 2017-n, Daval mbajti i përlotur edhe një fjalim me rastin e funeralit, teksa mijëra bashkëqytetarë marshuan në heshtje në nder të saj dhe kundër dhunës ndaj grave.

He was sentenced to 25 years in prison by a Frenchman who killed and tried to annihilate his wife after a family conflict. The macabre murder shocked the French public in October 2017.

A French court has sentenced the perpetrator of a macabre murder that rocked the country three years ago to 25 years in prison.

The verdict against 36-year-old Zhonatan Daval was handed down on Saturday and was received without reaction from the author.

He is accused of killing his wife, Alexias, who, after physically hitting and strangling him, had managed to destroy his body by burning it in a forest in eastern France.

The victim’s parents were pleased with the decision, having previously heard their son-in-law in court apologizing for the crime.

“It is a right decision, which we hoped for and which was expected. It alleviates some of our pain and will allow us to turn the page after three years of war. ”

“We are pleased that the end has come. “Justice did its job, it understood our pain and who killed Alexian.”

Daval, 36, an IT specialist, initially claimed after the murder that his partner had left to run but had not returned.

The testimony could not be corroborated by other witnesses as he himself admitted three months later that he had accidentally killed him after a marital dispute.

A few days after the event in 2017, Daval delivered another tearful speech on the occasion of the funeral, as thousands of fellow citizens marched in silence in her honor and against violence against women.