Gjykata e Tiranës ka dënuar me 30 vite burg Islam Myrtajn, i akuzuar për vrasjen e shokut të tij Haxhi Baçinozit.

Myrtaj u shpall fajtor për “vrasje me paramendim” dhe “armëmbajtje pa leje”. Në gjykim Myrtaj shfaqi pendesë për krimin, por mohoi të kishte qenë paramendim.

Prokuroria kërkoi 35 vjet burgim për Islam Myrtajn, i akuzuar për vrasjen e Haxhi Baçinozit. Ngjarja e rëndë ndodhi më 16 mars 2019 tek Liqeni Artificial në Tiranë, ku Baçinozi u ekzekutua tek Liqeni Artificial në sy të djalit të tij.

Ndërkohë Myrtaj, i cili u dorëzua disa ditë më pas duke pranuar se krimi kishte ndodhur për shkak të një borxhi të vjetër prej 45 mijë euro që Baçinozi ja kishte dhënë Islam Myrtaj.

Tirana court has sentenced Islam Myrtaj to 30 years in prison, accused of killing his friend Haxhi Baçinoz.

Myrtaj was found guilty of “premeditated murder” and “unlawful possession of a weapon”. At trial Myrtaj expressed remorse for the crime, but denied it was premeditated.

The prosecution demanded 35 years in prison for Islam Myrtaj, accused of killing Haxhi Bacinoz. The serious incident happened on March 16, 2019 at the Artificial Lake in Tirana, where Baçinozi was executed at the Artificial Lake in front of his son.

Meanwhile Myrtaj, who surrendered a few days later admitting that the crime had occurred due to an old debt of 45 thousand euros that Baçinozi had given to Islam Myrtaj.