Është zhvilluar sot në Gjykatën e Shkodrës seanca ku u dha masa e sigurisë “arrest me burg” për Fabian Vukaj, i cili vrau motrën e tij Diana Vukaj.

Dyshohet se Fabian Vukaj e kreu krimin në gjendje të dehur, pas një konflikti me të motrën për çështje parash. Edhe pse e kishte qëlluar Diana Vukajn për vdekje, ai vazhdonte të dilte lirisht në qytet, ndërsa krimi u zbulua vetëm pas alarmit të familjarëve në polici, se viktima nuk iu përgjigjej.

Diana Vukaj punonte dhe jetonte në Gjermani, ndërsa të premten e kaluar kishte ardhur në Shqipëri. Denoncimin në polici për zhdukjen e saj e bëri fillimisht mikesha e Dianës, e cila kishte humbur kontaktet.

Gjatë kontrolleve në banesë, ku u gjet e vdekur në krevat Diana Vukaj, u zbulua se ishte ekzekutuar me pistoletë silenciator dhe në ambientet rreth shtëpisë gjetën vëllain e dehur.

Mësohet se viktima do të blinte mobilje me vlerë 4 mijë euro, ndërsa ai nuk ishte dakord. “Mi jep mua lekët se i gjej unë”, mësohet t’i ketë thënë autori. Ky besohet të jetë motivi që nisi konfliktin në familje, që çoi më pas në ekzekutimin e Diana Vukajt.

A hearing was held today in the Court of Shkodra where the security measure “prison arrest” was given for Fabian Vukaj, who killed his sister Diana Vukaj.

It is suspected that Fabian Vukaj committed the crime in a drunken state, after a conflict with his sister over money. Although he had shot Diana Vukaj to death, he continued to go out freely in the city, while the crime was discovered only after the alarm of the family members to the police, that the victim did not respond.

Diana Vukaj worked and lived in Germany, while last Friday she came to Albania. The report to the police for her disappearance was initially made by Diana’s friend, who had lost contact.

During the searches in the apartment, where Diana Vukaj was found dead in bed, it was discovered that she had been executed with a silencing pistol and in the premises around the house they found her drunk brother.

It is learned that the victim would buy furniture worth 4 thousand euros, while he did not agree. “Give me the money because I can find it,” the author is said to have said. This is believed to be the motive that started the family conflict, which later led to the execution of Diana Vukaj.