Prokuroria ka kërkuar burg përjetë për Dashamir Xhepën, i cili akuzohet se ka vrarë kunatën e tij në shkurtin e kaluar. Lirie Xhepa ishte e ve prej disa vitesh, pasi i shoqi ishte ndarë nga jeta nga një sëmundje e rëndë dhe kishte krijuar lidhje intime me të akuzuarin.

Duket se dhuna e vazhdueshme prej tij e kishte detyruar gruan t’i jepte fund lidhjes më 14 shkurt shkurtit 2019 kur edhe ia ka komunikuar, Xhepa ka kryer aktin e rëndë.

Lirie Xhepa fillimisht është goditur me sende të forta pas koke, hekur ose gurë mëngjesin e 14 shkurtit. Më pas ajo është qëlluar me pistoletë nga një distancë e afërt, duke i shkaktuar vdekjen. Më pas 49-vjeçarja është qëlluar me armë zjarri me një plumb në kokë, dhe dy në bark.

Bashkëshorti i saj ishte ndarë nga jeta vite më parë, dhe 49-vjeçarja jetonte e vetme me dy fëmijët e saj. Viktima me kunatin e saj janë fqinj, banesat e tyre ishin 500 metra larg, dhe ndodhen në lagjen “Qershori” në periferi të Kombinatit. Lirie Xhepa kishte pasur konflikte të vazhdueshme me njërëzit e burrit të saj të ndarë nga jeta. Nuk përjashtohet një lidhje jashtëmartesore të Dashamir Xhepës me kunatën e ve.

Banorët e zonës ku ndodhi ngjarja, janë shprehur se të gjithë ishin në dijeni të lidhjes intime mes tyre. Madje, edhe të dhunës së vazhdueshme që ushtrohej ndaj 49-vjeçares, por askush nuk fliste.

The prosecution has demanded life imprisonment for Dashamir Xhepa, who is accused of killing his sister-in-law last February. Lirie Xhepa was a widow for several years, as her husband had passed away due to a serious illness and had established an intimate relationship with the accused.

It seems that the constant violence from him had forced the woman to end the relationship on February 14, 2019, when he communicated to her, Xhepa committed the serious act.

Lirie Xhepa was initially hit with hard objects behind the head, iron or stones on the morning of February 14th. She was then shot with a pistol from close range, causing her death. The 49-year-old was then shot with a bullet in the head, and two in the abdomen.

Her husband had passed away years ago, and the 49-year-old lived alone with her two children. The victim and her brother-in-law are neighbors, their apartments were 500 meters away, and are located in the neighborhood “June” on the outskirts of Kombinat. Lirie Xhepa had had constant conflicts with her husband’s people separated from life. An extramarital affair of Dashamir Xhepa with his widowed sister-in-law is not excluded.

Residents of the area where the event took place, said that everyone was aware of the intimate connection between them. Even the constant violence against the 49-year-old, but no one spoke.