Euglen Halili është arrestuar ditën e sotme së bashku me Xhuljano Hoxhën, pasi të dy janë të përfshirë në vrasjen e Regis Runaj dhe atë të Emiljano Rrahmanit.

Sipas policisë, 23 vjeçari Euglen Halili është vrasësi i Regis Runajt, të cilin e ka goditur 27 herë me thikë.

Gjithashtu Halili dhe Hoxha janë paguar nga disa persona të tjerë që të ndiqnin lëizjet e Emiljano Ramazanit, i cili u vra në 20 korrik në qytetin e Elbasanit.

Regis Runaj dhe Emiljano Ramazani ishin miq të ngushtë me njëri-tjetrin. Për vrasjen e Ramazanit janë arrestuar më herët Albert e Seit Manahasa, babë e bir, në biznesin e të cilëve u gjet arma e ekzekutimit të Ramazanit i njohur edhe me nofkën “Rramani”.

Dy autorët e vrasjes së Regis Runaj janë arrestuar mëngjesin e sotëm gjatë operacionit të koduar “Shkumbini”, të policisë Elbasan, në bashkëpunim me FNSH dhe RENEA-n.

Si ndodhi ngjarja: Mbrëmjen e ngjarjes, Regis Runaj ka qenë në shoqërinë e Xhuljano Hoxhës dhe Euglen Halilit duke konsumuar lëndë narkotike, në një park në afërsi të varrezave të qytetit. Pas konsumimit të drogës, Euglen Halili ka goditur Regis Runaj një herë me thikë nga mbrapa shpinës dhe më pas e ka goditur edhe 26 herë të tjera duke i shkaktuar vdekjen e menjëhershme. Trupi i Regis Runaj u gjet buzë rrugë në afërsi të varrezave, i mbuluar në gjak.

Gjaku i gjetur në motomjetin e sekuestruar autorëve ka konfirmuar përfshirjen e tyre në vrasjen e 23-vjeçarit Regis Runaj. Gjithashtu janë sekuestruar edhe një shumë eurosh dhe prova të tjera ligjore, ndërsa hetimet për zbardhjen e vrasjes zgjatën 10 ditë.

Gjithashtu nga hetimet ka rezultuar se këta dy shtetas janë të përfshirë edhe në vrasjen e Emiljano Ramazanit ndodhur më datë 20 korrik 2020 në qytetin e Elbasanit, pasi nga provat e grumbulluara rezulton se të dy këta shtetas kanë ndjekur dhe kontrolluar lëvizjet e viktimës.

Vrasësit me pagesë Xhuljano Hoxha dhe Euglen Halili janë paguar nga persona të tjerë edhe për të monitoruar lëvizjet e Ramazanit, ndërsa vijon puna për identifikimin e personave të tjerë në ngjarje.

Killed Regis Runaj and was paid to attend Ramadan, here is the 23-year-old author (PHOTO)

Euglen Halili was arrested today together with Xhuljano Hoxha, as both are involved in the murder of Regis Runaj and that of Emiliano Rrahmani.

According to the police, 23-year-old Euglen Halili is the killer of Regis Runaj, whom he stabbed 27 times.

Halili and Hoxha were also paid by several other people to follow the movements of Emiliano Ramazan, who was killed on July 20 in the city of Elbasan.

Regis Runaj and Emiliano Ramazani were close friends with each other. Albert and Seit Manahasa, father and son, were arrested earlier for the Ramadan murder, in whose business was found the weapon of Ramadan execution, also known by the nickname “Rramani”.

The two perpetrators of the murder of Regis Runaj were arrested this morning during the operation codenamed “Shkumbini”, of the Elbasan police, in cooperation with FNSH and RENEA.

How the event happened: On the evening of the event, Regis Runaj was in the company of Xhuljano Hoxha and Euglen Halili consuming narcotics, in a park near the city cemetery. After consuming the drug, Euglen Halili hit Regis Runaj once with a knife from behind his back and then hit him 26 more times causing his immediate death. Regis Runaj’s body was found by the roadside near the cemetery, covered in blood.

The blood found in the motor vehicle seized from the perpetrators has confirmed their involvement in the murder of 23-year-old Regis Runaj. A sum of euros and other legal evidence were also seized, while the investigation into the murder lasted 10 days.

Investigations have also shown that these two citizens are involved in the murder of Emiliano Ramazan occurred on July 20, 2020 in the city of Elbasan, as the evidence gathered shows that both these citizens have followed and controlled the movements of the victim.

The assassins Xhuljano Hoxha and Euglen Halili were paid by other people to monitor the movements of Ramadan, while work continues to identify other people in the event.