Autori i vrasjes së 57-vjeçarit Gëzim Saraçi në Gjirokastër është arrestuar nga policia. Ai është Mihal Thimjo, 33-vjeç nga fshati Derviçan në Gjirokastër.

Ai është arrestuar gjatë orëve të natës, teksa ishte duke udhëtuar me makinën e tij.

Viktima u gjet i pajetë në orët e pasdites së djeshme në një automjet kamionçinë me të cilën dyshohet se po udhëtonte bashkë me autorin.

Mes tyre mësohet të ketë ndodhur një konflikt i çastit dhe më pas autori e ka qëlluar Saraçin me mjete të forta e për pasojë ky i fundit ka ndërruar jetë.

Zbardhet në kohë rekord ngjarja e ndodhur në datën 05.08.2020, në aksin rrugor Poliçan-Suhë, ku u gjet i pajetë 57-vjeçari G. S.

Pas 6 orë kërkimesh dhe kontrollesh në të gjithë zonën u bë i mundur lokalizimi, kapja dhe prangosja e autorit të dyshuar të vrasjes.

Policia gjeti dhe sekuestroi në një banesë tjetër edhe rrobat që autori kishte veshur gjatë kryerjes së krimit.

Menjëherë pas marrjes së njoftimit se në aksin Poliçan-Suhë ishte gjetur i pajetë shtetasi G. S., strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Gjirokastër organizuan punën për zbardhjen e ngjarjes.

Falë punës së mirorganizuar hetimore të kryer nga Sektori për Hetimin e Krimeve të Rënda në DVP Gjirokastër, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, u bë e mundur zbardhja e ngjarjes dhe identifikimi i autorit.

Rreth 50 forca policore, pas 6 orë kërkimesh, krehje të zonës, kontrolleve në disa ambiente dhe banesa të dyshuara dhe falë përdorimit të metodave proaktive, bënë të mundur lokalizimin e vendndodhjes së autorit, kapjen dhe shoqërimin e tij në ambientet e Drejtorisë Vendore të Policisë.

Në përfundim të veprimeve të para hetimore të kryera, u bë arrestimi në flagrancë i shtetasit M. Th., 33 vjeç, banues në Dervician, për veprën penale “Vrasja me dashje”, pasi gjatë një konflikti për motive të dobëta, ka goditur me sende të forta shtetasin G. S., 57 vjeç, banues në Humelicë, Gjirokastër, duke i shkaktuar vdekjen.

Materialet i kaluan Prokurorisë pranë Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, për veprime të mëtejshme.

Killed the 57-year-old while traveling in the truck, the perpetrator is arrested overnight. Changed clothes and …

The perpetrator of the murder of 57-year-old Gëzim Saraçi in Gjirokastra has been arrested by the police. He is Mihal Thimjo, 33, from the village of Derviçan in Gjirokastra.

He was arrested during the night hours, while traveling in his car.

The victim was found dead yesterday afternoon in a pickup truck with which he is suspected of traveling with the perpetrator.

It is learned that there was an instant conflict between them and then the perpetrator shot Saraçi with strong tools and as a result the latter died.

The event that took place on 05.08.2020, on the road axis Poliçan-Suhë, where 57-year-old G. S. was found dead, is revealed in record time.

After 6 hours of searching and checks throughout the area, it became possible to locate, apprehend and handcuff the suspected perpetrator of the murder.

Police found and seized in another apartment the clothes that the perpetrator had worn during the commission of the crime.

Immediately after receiving the notification that the citizen G. S. was found dead in the Poliçan-Suha axis, the structures of the Local Police Directorate of Gjirokastra organized the work for the clarification of the event.

Thanks to the well-organized investigative work carried out by the Sector for Investigation of Serious Crimes in DVP Gjirokastra, in cooperation with the Prosecutor’s Office of the Gjirokastra Judicial District, it became possible to uncover the event and identify the perpetrator.

About 50 police forces, after 6 hours of searching, combing the area, checks in some premises and suspected dwellings and thanks to the use of proactive methods, made it possible to locate the perpetrator, capture and escort him to the premises of the Local Police Directorate .

At the end of the first investigative actions carried out, the citizen M. Th., 33 years old, resident in Dervician, was arrested in flagrante delicto, for the criminal offense “Intentional Murder”, because during a conflict for weak motives, he hit solid items citizen GS, 57 years old, resident in Humelica, Gjirokastra, causing his death.

The materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Gjirokastra Judicial District, for further action.