Gjykata ka lënë në burg Mexhit Picarin dhe Dhuarata Saliajn. Trupa gjyqësore ka pranuar kështu kërkesën e prokurorisë, duke dhënë masën e sigurisë arrest me burg.

Mbi babë e bijë rëndon akuza e “vrasjes në rrethana të tjera cilësuese” dhe “armëmbajtje pa leje”.

Mexhit Saliaj ekzekutoi më armë zjarri mesditën e së premtes ish-dhëndrin e tij Kudret Saliaj, pranë Gjykatës së Tiranës. ndërsa hetuesit kanë zbuluar se është ndihmuar edhe nga vajza e tij, Dhurata.

Ngjarja ndodhi pak minuta para nisjes së seancës gjyqësore, pasi prej muajsh çifti Saliaj ishin në proces divorci. I plagosur mbeti gjithashtu edhe avokati i viktimës, Adriatik Cama.

The court left Mexhit Picari and Dhuarata Saliaj in prison. The court panel thus accepted the request of the prosecution, giving the security measure arrest in prison.

The father and daughter are charged with “murder in other qualifying circumstances” and “illegal possession of a weapon”.

Mexhit Saliaj executed his ex-boyfriend Kudret Saliaj with a firearm at noon on Friday, near the Court of Tirana. while investigators have found that he was also assisted by his daughter, Dhurata.

The incident happened a few minutes before the start of the court hearing, as the Saliaj couple had been in the process of divorce for months. The victim’s lawyer, Adriatik Cama, was also injured.