Gjykata e Chieti dënoi me burgim të përjetshëm Roland Bushin, punëtorin 29-vjeçar shqiptar të akuzuar për vrasjen e Aliona Oleinic, një moldave 33-vjeçare, të cilës shqiptari pasi u ngjit mbi gardh, e goditi me thikë 11 herë në kopshtin e shtëpisë së saj në Francavilla al Mare (Chieti) më 3 shtator 2019.

Gruaja vdiq në poliklinikën e Romës 45 ditë pasi ishte shtruar, ndërsa në spitalin në Chieti kishte kryer gjashtë operacione. Për Bushin, i akuzuar për vrasje me paramendim dhe arsyeve të kota, prokurorja Lucia Campo kishte kërkuar një dënim të përjetshëm.

Sipas mediave italiane Roland Bushi tha para trupit gjykues se ishte në lidhje me Aliona, e cila punonte në një klub nate lokal dhe se atë mëngjes, paraprirë nga një natë në të cilën ai kishte konsumuar drogë dhe alkool, ai thjesht donte ta kërcënonte, por jo ta vriste.

A Chieti court has sentenced Roland Bush, a 29-year-old Albanian worker accused of killing Aliona Oleinic, a 33-year-old Moldovan man, to life in prison after being stabbed 11 times in the backyard her in Francavilla al Mare (Chieti) on September 3, 2019.

The woman died at the Rome Polyclinic 45 days after she was hospitalized, while at the hospital in Chieti she had undergone six surgeries. For Bush, charged with premeditated murder and vain motives, prosecutor Lucia Campo had sought a life sentence.

According to Italian media, Roland Bushi told the court that he was in a relationship with Aliona, who worked in a local nightclub, and that that morning, preceded by a night in which he had consumed drugs and alcohol, he simply wanted to threaten her, but not to kill him.