Ka përfunduar në prangat e policisë një 42 vjeçar nga Vlora, i akuzuar për vrasje me dashje.

Arianit Kondi, është dënuar me 8 vite burg për vrasje me dashje. Ai akuzohet se vrau shtetasin Ergys Gjioveshaj, ngjarje e ndodhur më 20 prill të vitit 2017.

Në atë kohë, mbetën të plagosur edhe tre persona të tjerë.

“Ekzekutohet vendimi i Gjykatës për një shtetas të shpallur në kërkim. Nga Sektori për Krimet e Rënda në DVP Vlorë është ekzekutuar vendimi i formës së prerë të Gjykatës së Apelit Vlorë për shtetasin Arianit Kondi, 42 vjeç, banues në Vlorë, i cili është dënuar me 8 vjet burg, për veprat penale “Vrasja me dashje“ dhe “Armëmbajtja pa leje”. Ky shtetas, në datën 20.04.2017, gjatë një konflikti, ka vrarë me armë zjarri shtetasin Ergys Gjioveshaj. Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Vlorë, për veprime të mëtejshme”- sqaron policia e Vlorës.

DOSJA E PROKURORISE:

Më datë 20 prill 2017, rreth orës 23:00, salla operative në Komisariatin e Policisë Vlorë ka marrë njoftim se në një lokal në lagjen: Uji i Ftohtë të qytetit, është vrarë një person me armë zjarri.

Pas marrjes se njoftimit sherbimet e Policise Gjyqesore kane shkuar menjehere ne vendngjarje dhe nga verifikimet e para ka rezultuar se eshte vrare me arme zjarri nje person ne ambjentet e Bar “Fiks-Fare“, si dhe jane plagosur disa persona te tjera. Pas veprimeve te para viktima eshte identifikuar me gjeneralitetet, Ergys Gjioveshaj, i dtl. 1984, lindur ne Patos dhe banues ne Vlore. Te plagosurit jane shtetasit F.H, A. L. dhe A. Ll. Keta persona jane derguar per mjekim ne spitalin e qytetit te Vlores.

Me tej, Policia Gjyqesore ka vijuar me keqyrjen e vendit te ngjarjes dhe gjate kryerjes se ketij veprimi jane gjetur dhe sekuestruar me cilesine e proves materiale 18 gezhoja arme zjarri te kalibrit 7.62 mm dhe 14 mm dhe 4 te modelit 7.62, nje arme zjarri pistolete e markes MAGNIUM me 5 cope fisheke, e cila iu gjet viktimes ne trup, si dhe DVR-ja e kamerave te sigurise qe mbikqyrte ambjentet e lokalit.

Ne vijim, gjate keqyrjes se kufomes se shtetasit E. Gjeoveshaj u konstatuan ne trup 6 plage te shkaktuara me arme zjarri.

Ne vijim, Policia Gjyqësore ka vijuar me marrjen e te dhenave nga personat qe kane qene te pranishëm ne vendngjarje. Pas pyetjes se tyre ka rezultuar se me date 20.04.2017, rreth ores 21.30 ne lokalin “Fiks-Fare” ishte organizuar nje mbremje me muzike live, ku ishte e ftuar kengetarja B. B., se bashku me grupin e saj. Njekohesisht ne lokal ndodheshin dhe persona te tjere qe ishin miq te kengetares.

Ne lokal ndodheshin dhe dy persona te tjere, njerin quhej Gani Tozaj, ndersa personi tjetër Arjanit Kondaj. Te dy keta ishin ulur ne ambientin e brendshëm të lokalit dhe kjo pjese ndahej me xham te tejdukshem me pjesën e jashtme te lokalit, ku dhe zhvillohej festa. Rreth ores 23.00 ne lokal vijnë katër persona, te cilët fillimisht ulen ne pjesen e brendshme te lokalit, por pas disa sekondash bodigardi i lokalit u kerkon qe te ngrihen dhe te ulen ne pjesën tjetër, ku zhvillohej dhe festa.

Pas kesaj keta çohen te katert dhe ulen ne pjesen e jashtme te lokalit, ku nderkohe kamarieri u merr porosine. Pasi çon porosine kamarieri, dy prej tyre ngrihen nga tavolina dhe shkojne ne tavolinen ku ndodheshin shtetasit Gani Tozaj dhe Arianit Kondi, ne pjesen e brendshme te lokalit. Njeri prej tyre qe mbante veshur nje xhiboks te zi, ka goditur me pellembe ne fytyre Ganiun. Nderkohe Arjaniti u thote qe nuk keni pune ta godisni kete pasi eshte me mua.

Pas ketyre fjaleve, personi qe e goditi Ganiun godet me pellembe dhe shkelme ne bark Arjanitin. Nderkohe ne kete pjese te lokalit vijne dhe dy personat e tjere qe ishin fillimisht me ta. Ne kohen qe keta ishin duke shkuar, Arianit Kondi nxjerr nga çanta qe mbante varur ne sup nje arme pistolete dhe qellon me te disa here ne drejtim te trupit te personit qe e goditi me pellembe dhe me shkelma.

Ky i fundit bie ne toke dhe mundohet te largohet per ne pjesen tjeter te lokalit. Gjate kesaj kohe Arjanit Kondaj e ndjek nga pas duke e qelluar serisht me arme nga mbrapa. Nderkohe njeri nga personat qe shoqeronte viktimen ka nxjerr nje arme zjarri pistolete dhe ka gjuajtur disa here ne drejtim te shtetasit Arjanit Kondaj. Ky i fundit eshte larguar ne erresire se bashku me shtetasin Gani Tozaj.

Ne oret e para te mengjesit eshte bere e mundur kapja e shtetasit Gani Tozaj, ne banesen e shtetasit B. Kondaj, ky i fundit, vellai i shtetasit Arjanit Kondaj.

Ne vijim, Policia Gjyqesore ka bere arrestimin ne flagrance te shtetasit Gani Tozaj, si te dyshuar per vepren penale te “Vrasja ne rrethana te tjera cilesuese” ne bashkepunim, te parashikuar nga neni 79 germa (ë) dhe 25 te Kodit Penal.

Ndersa personi tjeter, Arjanit Kondaj, i dtl. 1979. Policia Gjyqesore ka bere shpalljen ne kerkim te ketij personi, si te dyshuar per vepren penale te “Vrasja ne rrethana te tjera cilesuese” ne bashkepunim, te parashikuar nga neni 79 germa (ë) dhe 25 te Kodit Penal dhe “Prodhim dhe mbajtje pa leje te armeve dhe municioneve luftarake“ te parashikuar nga neni 278/2 te Kodit penal.

A 42-year-old man from Vlora, accused of premeditated murder, ended up in police custody.

Arianit Kondi, was sentenced to 8 years in prison for premeditated murder. He is accused of killing the citizen Ergys Gjioveshaj, an event that occurred on April 20, 2017.

At that time, three other people were injured.

“The decision of the Court for a citizen declared wanted is being executed. The Sector for Serious Crimes in DVP Vlora has executed the final decision of the Court of Appeal of Vlora for the citizen Arianit Kondi, 42 years old, resident in Vlora, who was sentenced to 8 years in prison, for the criminal offenses “Intentional Murder” and “Illegal possession of weapons.” This citizen, on 20.04.2017, during a conflict, killed the citizen Ergys Gjioveshaj with a firearm. The materials were passed to the Prosecutor’s Office of the Vlora Judicial District, for further actions “- explains the Vlora police.

PROSECUTOR’S FILE:

On April 20, 2017, around 23:00, the operating room of the Vlora Police Commissariat received a notification that in a bar in the neighborhood: Cold Water of the city, a person was killed with a firearm.

After receiving the notification, the Judicial Police services immediately went to the scene and from the first verifications it resulted that a person was killed with a firearm in the premises of the Bar “Fiks-Fare”, and several other people were injured. After the first actions, the victim was identified with the generals, Ergys Gjioveshaj, dtl. 1984, born in Patos and resident in Vlora. The injured are citizens F.H, A. L. and A. Ll. These persons were sent for treatment to the hospital of the city of Vlora.

Further, the Judicial Police continued to inspect the scene and during the execution of this action were found and seized with the quality of material evidence 18 cartridges of firearms of caliber 7.62 mm and 14 mm and 4 of model 7.62, a pistol firearm of MAGNIUM brand with 5 rounds of ammunition, which was found on the victim’s body, as well as the DVR of security cameras that monitored the premises.

Subsequently, during the examination of the body of the citizen E. Gjeoveshaj, 6 wounds were found on the body caused by firearms.

Subsequently, the Judicial Police continued to obtain data from the persons who were present at the scene. After their question, it turned out that on 20.04.2017, around 21.30 in the bar “Fiks-Fare” was organized an evening with live music, where the singer B. B. was invited, together with her group. At the same time, there were other people in the bar who were friends of the singer.

There were two other people in the bar, one was called Gani Tozaj, while the other was Arjanit Kondaj. Both of them were sitting in the interior of the bar and this part was separated by transparent glass with the outside of the bar, where the party took place. Around 23.00, four people come to the bar, who initially sit in the inner part of the bar, but after a few seconds the bodyguard of the bar asks them to get up and sit in the other part, where the party took place.

After that, they are taken to the fourth and sit on the outside of the bar, where the waiter takes the order. After the waiter takes the order, two of them get up from the table and go to the table where the citizens Gani Tozaj and Arianit Kondi were, in the inner part of the bar. One of them, wearing a black jacket, punched Gani in the face. Meanwhile, Arjaniti tells you that you have no business hitting him because he is with me.

After these words, the person who hit Gani punches and kicks Arjanit in the abdomen. Meanwhile, in this part of the bar come the other two people who were initially with them. While they were leaving, Arianit Kondi pulled out a pistol from his bag and hung it several times in the direction of the body of the person who hit him with his fist and kicked him.

The latter falls to the ground and tries to leave for the rest of the bar. During this time, Arjanit Kondaj follows him, shooting him again with a weapon from behind. Meanwhile, one of the persons accompanying the victim pulled out a pistol and fired several shots at the citizen Arjanit Kondaj. The latter left in the dark together with the citizen Gani Tozaj.

In the first hours of the morning, it was possible to catch the citizen Gani Tozaj, in the apartment of the citizen B. Kondaj, the latter, the brother of the citizen Arjanit Kondaj.

Subsequently, the Judicial Police made the flagrant arrest of the citizen Gani Tozaj, as a suspect for the criminal offense of “Murder in other qualifying circumstances” in collaboration, provided by Article 79 letters (ies) and 25 of the Criminal Code.

While the other person, Arjanit Kondaj, i dtl. 1979. The Judicial Police has declared this person wanted, as a suspect for the criminal offense of “Murder in other qualifying circumstances” in collaboration, provided by Article 79 letters (ies) and 25 of the Criminal Code and “Production and detention without permission of weapons and ammunition “provided by Article 278/2 of the Criminal Code.