Përmbyset dinamika e ngjarjes së rëndë që tronditi Greqinë paraditen e sotme ku një person vrau dy të tjerë dhe më pas iu vetëvra. Sipas mediave greke autori dhe dy viktimat jetonin në një shtëpi dy katëshe në hyrje të ndryshme. Pas një konflikti me zonjën që mbeti e vrarë ai nxori armën duke qëlluar mbi të. Ndërsa personi tjetër u fut për të parandaluar tragjedinë.

Në orën 11:30 të paradites 60-vjeçari nga Korfuzi i cili ishte babai i një oficeri policie me banim në katin përdhes të ndërtesës pati një debat me pronaren 61-vjeçare duke e qëlluar atë me armë gjahu. Më pas ai qëlloi edhe 55-vjeçarin greko-francez i cili u fut për ta ndaluar.

Pastaj ai u mbyll në banesën e tij dhe qëlloi veten me të njëjtën armë. Forcat speciale rrethuan zonën pasi po kishin dyshime se ai ishte fshehur, por pas bastisjes së banesës e gjetën atë të vetëvrarë.

Gjashtë gëzhoja u gjetën në vendin e ngjarjes. Policia po merr në pyetje banorët përreth dhe të afërmit e viktimave për të sqaruar shkaqet e kësaj tragjedie.

Informacionet paraprake bëjnë me dije se pronarja bashkë me qiramarrësin tjetër ishin përpjekur ta dëbonin autorin e krimit nga banesa pasi ai shkaktonte shumë probleme për fqinjët. Ai kishte bërë një marrëveshje me pronaren e banesës që të mos paguante qira por kujdesej për kopshtin e kompleksit të apartamenteve.

Sipas banorëve autori ishte një njeri i vetmuar i cili shpesh grindej me pronarët e banesës. Ai shihej vetëm me qenin e tij për të cilin kujdesej vetë. Dashuria për kafshët vihet re edhe në rrjetet e tij sociale ku ai ka postime me organizatat që kujdesen për kafshët.

The dynamics of the serious event that shook Greece this morning is reversed, where one person killed two others and then committed suicide. According to Greek media, the perpetrator and the two victims lived in a two-storey house at different entrances. After a conflict with the lady who was killed he pulled out his gun firing at her. While the other person stepped in to prevent the tragedy.

At 11:30 a.m., the 60-year-old from Corfu who was the father of a police officer living on the ground floor of the building had an argument with the 61-year-old owner, shooting him with a shotgun. He then shot the 55-year-old Greek-Frenchman who came in to stop him.

He then locked himself in his apartment and shot himself with the same weapon. Special forces cordoned off the area as they suspected he was hiding, but after searching the apartment they found him suicidal.

Six cartridges were found at the scene. Police are questioning the surrounding residents and relatives of the victims to clarify the causes of this tragedy.

Preliminary information suggests that the landlord along with the other tenant had tried to evict the perpetrator from the apartment as he was causing a lot of problems for the neighbors. He had made an agreement with the landlord not to pay the rent but to take care of the garden of the apartment complex.

According to residents the perpetrator was a lonely man who often quarreled with the apartment owners. He was seen only with his dog whom he cared for himself. Animal love is also noticed on his social networks where he has posts with animal care organizations.