Një sulm me thikë është regjistruar në Reading të Britanisë së Madhe dhe ka shkaktuar tre viktima dhe tre të plagosur.

Sulmi ndodhi rreth orës 19:00 të së shtunës e ndërsa është vënë në pranga një 25-vjeçar.

Personi i arrestuar është nga Libia ndërkohë që një dëshmitar ka treguar se si autori filloi të lëvizte në park dhe tentonte të godiste me thikë njerëzit.

Autori ka qenë më parë i burgosur në Mbretërinë e Bashkuar. Ngjarja nuk po trajtohet si terrorizëm, megjithatë forcat e kundër-terrorizmit shkuan në vendngjarje.

Për krimin e rëndë ka reaguar edhe kryeministri Boris Johnson, i cili tha se ishte ‘i mërzitur dhe i lodhur’ nga sulme të tilla, ndërsa premtoi se qeveria ‘ nuk do të hezitojë të ndërmarrë veprime të forta kur është e nevojshme” nëse nuk ka ndërgjegjësim.

A knife attack has been recorded in Reading, UK, and has claimed three lives and injured three.

The attack took place around 19:00 on Saturday and a 25-year-old man was handcuffed.

The arrested person is from Libya while a witness told how the perpetrator started moving in the park and tried to stab people.

The author has previously been imprisoned in the UK. The incident is not being treated as terrorism, however counter-terrorism forces went to the scene.

Prime Minister Boris Johnson also reacted to the serious crime, saying he was ‘upset and tired’ of such attacks, and promised that the government would not hesitate to take strong action when necessary “if not.” awareness.