Dhjetë persona deri tani kanë kërkuar ndihmë në Qendrën Emergjente si pasojë e lëndimeve nga mjetet prioteknike dhe nga “plumbat qorr”.

Kështu ka bërë të ditur mjeku kujdestar në Qendrën Emergjente të QKUK-së, Adem Jaha, i cili tha se një pacient është sjellë në gjendje të rëndë pas goditjes nga plumbi i ashtuquajtur “qorr”.

Ndërsa një tjetër është sjellë me dorë të amputuar si pasojë e përdorimit të mjeteve prioteknike.

Ndërsa, ushtruesi i detyrës së drejtorit të ShSKUK-së, Valbon Krasniqi, ka kërkuar nga qytetarët që të festojnë në shtëpitë e tyre dhe të kenë kujdes të shtuar.

“Fatmirësisht mësuam nga ekipet kujdestare që numri i të lënduarve këtë vit është më i vogël krahasuar me vitet e mëhershme. Megjithatë ne do të dëshironim që fare të mos ketë lëndime të tilla. Prandaj edhe njëherë të gjithë qytetarëve të Kosovës urime Viti i Ri, por festoni dhe vazhdoni të qëndroni në familjet tuaja”, tha ai.

Ten people have so far sought help at the Emergency Center as a result of injuries from pyrotechnic devices and “blind bullets”.

This was announced by the doctor on duty at the Emergency Center of UCCK, Adem Jaha, who said that a patient was brought in serious condition after being hit by a so-called “blind” bullet.

While another was brought by amputated hand as a result of the use of priotechnical tools.

While, the acting director of HUCSK, Valbon Krasniqi, has asked citizens to celebrate in their homes and be extra careful.

“Fortunately, we learned from the care teams that the number of injured this year is smaller compared to previous years. However we would like there to be no such injuries at all. Therefore, once again to all citizens of Kosovo, Happy New Year, but celebrate and continue to stay in your families “, he said.