Një efektiv i Policisë së Kosovës u plagos me armë zjarri nga disa persona që po tentonin të grabisnin para nga një bankomat në Prishtinë. Rasti ndodhi në orët e hershme të mëngjesit të së premtes në një qendër tregtare në lagjen Veternik, në Prishtinë.

“Me të marrë informatën, policia me shpejtësi ka dalë në vendin e ngjarjes dhe të dyshuarit për t’iu shmangur kapjes nga policia, kanë shtënë me armë zjarri në drejtim të zyrtarëve policorë dhe, për pasojë, kanë plagosur një zyrtar policor, i cili menjëherë është dërguar në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës për trajtimin e nevojshëm mjekësor”, thuhet në deklaratën e Policisë së Kosovës dhënë Radios Evropa e Lirë. Lidhur me këtë rast reagoi edhe kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti.

“Policia e Kosovës është institucioni më i besuar në vend për zbatimin e rendit dhe ligjit. Zyrtarit policor, i cili u plagos sot gjatë kryerjes së detyrës, i dëshiroj shërim sa më të shpejtë.

Dua të theksoj se integriteti fizik i policit është i pacenueshëm dhe sulmet ndaj zyrtarëve policorë janë të papranueshme”, thuhet në një reagim të kryeministrit në rrjetet sociale.

Policia e Kosovës tha se po kryen ekzaminimet e nevojshme, si dhe po ndërmerr të gjitha masat policore për një hetim të detajuar, me qëllim të identifikimit të të dyshuarve.

A Kosovo Police officer was wounded with a firearm by several people who were trying to rob money from an ATM in Pristina. The incident happened in the early hours of Friday morning in a shopping center in the Veternik neighborhood, in Prishtina.

“Upon receiving the information, the police quickly went to the scene and the suspects, in order to avoid being caught by the police, fired at the police officers and, as a result, injured a police officer, who he was immediately sent to the University Clinical Center of Kosovo for the necessary medical treatment “, it is said in the statement of the Kosovo Police given to Radio Free Europe. The Prime Minister of Kosovo, Avdullah Hoti, also reacted to this case.

“Kosovo Police is the most trusted institution in the country for law enforcement. I wish the police officer, who was injured today while on duty, a speedy recovery.

“I want to emphasize that the physical integrity of the police is inviolable and attacks on police officers are unacceptable,” said the Prime Minister in a reaction on social networks.

Kosovo Police said that they are conducting the necessary examinations, and are taking all police measures for a detailed investigation, in order to identify the suspects.