Në 24 orët e fundit në Shqipëri janë shënuar 14 humbje jete nga koronavirusi. Me gjithë përpjekjet e mjekëve e humbën jetën; 3 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Elbasani, 2 qytetarë nga Fieri, 2 qytetarë nga Berati, 2 qytetarë nga Vlora, 1 qytetar nga Hasi, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetare nga Gramshi të moshave 53-86 vjeç. Në 24 orët e fundit janë kryer 2532 testime, duke përfshirë këtu sipas ministrisë së Shëndetësisë edhe testet e shpejta që kanë nisur të përdoren në 24 orët e fundit dhe kanë rezultuar pozitivë 753 qytetarë.

Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki: 431 raste në Tiranë, 49 në Berat, 48 në Durrës, 46 në Lezhë, nga 23 raste në Shkodër, Sarandë, 18 në Kavajë, 17 në Fier, 15 në Krujë, 13 në Kurbin, 11 në Pogradec, 8 në Bulqizë, nga 7 raste në Lushnje, Tropojë, Mallakastër, nga 6 raste në Skrapar, Vlorë, nga 5 raste në Kukës, Mat, 4 në Elbasan, nga 1 rast në Mirditë, Gjirokastër, Përmet, Kuçovë.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 347 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 22.527 që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 450 pacientë, 38 në terapi intensive, 11 pacientë janë të intubuar.

MSHMS u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë kontaktin me mjekun e familjes, për çdo shenjë të sëmundjes, për t’u referuar për testim dhe për rimbursimin e barnave. Nëse nuk e dini cili është mjeku juaj i familjes, telefononi linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për ta mësuar. Është e rëndësishme të telefononi Urgjencën Kombëtare 127 kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për Covid apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet covid.

COVID-19 – Statistika (08 Dhjetor 2020)
Raste të reja ditore 753
Të shëruar ne 24 orë 347
Të shtruar në spitale 450
Humbje jete në 24 orë 14
Testime ditore 2.532

Testime totale 208.503
Raste pozitive 44.436
Raste të shëruara 22.527
Raste Aktive 20.973
Humbje jete 936

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 11364
Fier 1620
Durrës 1374
Korçë 1119
Vlorë 1053
Shkodër 899
Elbasan 835
Lezhë 775
Berat 742
Gjirokastër 489
Kukës 438
Dibër 265

In the last 24 hours in Albania, 14 deaths have been recorded from the coronavirus. Despite the efforts of doctors he lost his life; 3 citizens from Tirana, 2 citizens from Elbasan, 2 citizens from Fier, 2 citizens from Berat, 2 citizens from Vlora, 1 citizen from Has, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Gramsh aged 53-86. In the last 24 hours, 2532 tests have been performed, including according to the Ministry of Health, the rapid tests that have started to be used in the last 24 hours and have resulted in a positive 753 citizens.

Confirmed positive cases have been identified in the following municipalities: 431 cases in Tirana, 49 in Berat, 48 in Durrës, 46 in Lezha, out of 23 cases in Shkodra, Saranda, 18 in Kavaja, 17 in Fier, 15 in Kruja, 13 in Kurbin , 11 in Pogradec, 8 in Bulqiza, from 7 cases in Lushnje, Tropoja, Mallakastër, from 6 cases in Skrapar, Vlora, from 5 cases in Kukës, Mat, 4 in Elbasan, from 1 case in Mirditë, Gjirokastër, Përmet, Kuçovë .

In the last 24 hours 347 citizens have been cured, bringing the number of cured to 22,527 since the beginning of the epidemic. Currently in 4 COVID hospitals, 450 patients are being treated, 38 in intensive care, 11 patients are intubated.

MSHMS addresses the citizens not to neglect the contact with the family doctor, for any signs of illness, to refer for testing and reimbursement of medicines. If you do not know who your family doctor is, call the toll free line 0800 40 40 to find out. It is important to call National Emergency 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for Covid or if you need specialist inpatient treatment at Covid hospitals.

COVID-19 – Statistics (08 December 2020)
New daily cases 753
Healed in 24 hours 347
Hospitalized 450
Loss of life in 24 hours 14
Daily tests 2.532

Total testing 208,503
Positive cases 44,436
Healed cases 22,527
Active Cases 20,973
Loss of life 936

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 11364
Fier 1620
Durrës 1374
Korça 1119
Vlora 1053
Shkodër 899
Elbasan 835
Lezha 775
Berat 742
Gjirokastra 489
Kukës 438
Dibër 265