Lajmi fundit. 15 raste të reja sot dhe 3 të vdekur. Shkon në 104 numri i të infektuarëve. Kurba po rritet

Shkon në 104 numri i të infektuarëve nga koronavirusi në Shqipëri. Njoftimi është bërë nga Ministria e Shëndetësisë.

Pra në 24 orët e fundit janë shënuar 15 raste të reja.

Kujtojmë se deri më tani në vend kanë humbur jetë 4 viktima.

Një nga të infektuarit është në vdekje klinike.

NJOFTIMI:

Shqipëria shënon sot 104 raste pozitive me koronavirus. Ndërkohë në harta është zgjeruar dhe me qytetin e Shkodrës dhe të Vlorës.

Deri në këto momente testuar 856 janë raste të dyshuara dhe prej tyre janë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 104 raste.

Ndërsa shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive, është si vijon:

• Tiranë 68 qytetarë

• Durrës 7 qytetarë

• Lushnje 2 qytetarë

• Elbasan 2 qytetarë

• Fier 12 qytetarë

• Rrogozhinë 2 qytetarë

• Kavajë 3 qytetarë

• Korcë 3 qytetarë

• Vlorë 4 qytetarë

• Shkodër 1 qytetarë

Në spitalin Infektiv ndodhen aktualisht 49 pacientë të shtruar. 3 prej tyre janë në terapi intensive. Ndërsa pjesa tjetër e të shtruarve në pavion janë në gjendje të stabilizuar deri në këto momente.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet edhe një herë me një lutje qytetarëve: Mos shkoni menjëherë në spital!

Ministria ka vënë në dispozicion një linjë të gjelbër FALAS 0800 40 40 për çdo qytetar që kërkon informacon apo këshilla në lidhje me COVID-19. Kjo linjë do të shërbejë edhe për pacientët kronikë që të marrin informacion se si të lidhen me mjekun e familjes, se si mund të përfitojnë barnat me rimbursim dhe për cdo shqetësim tjetër që ata kanë.

Por është e rëndësishme të sqarohet se: Nëse qytetarët kanë shenja të sëmundjes dhe për rastet e urgjencave duhet të telefonohet numri unik i urgjencës kombëtare 127!

The number of coronavirus infected in Albania is 104. The announcement was made by the Ministry of Health.

So in the last 24 hours there have been 15 new cases.

We remind that so far four victims have been killed in the country.

One of the infected is in clinical death.

NOTICE:

Albania today has 104 positive cases of coronavirus. In the meantime the maps have been expanded with the cities of Shkodra and Vlora.

To date, 856 tested cases are suspected and confirmed positive with COVID-19, 104 cases.

Whereas the geographical distribution of positive cases is as follows:

• Tirana 68 citizens

• Durres 7 citizens

• Lushnje 2 citizens

• 2 citizens of Elbasan

• Fier 12 citizens

• Maternity leave 2 citizens

• Kavaja 3 citizens

• Korça 3 citizens

• Vlora 4 citizens

• Shkodra 1 citizen

There are currently 49 hospitalized patients in the Infectious Disease. 3 of them are in intensive care. While the rest of the pavilions are in stable condition until this moment.

The Ministry of Health and Social Protection once again pleads with the citizens: Don’t go to the hospital right away!

The ministry has made available a FREE 0800 40 40 green line to any citizen seeking information or advice regarding COVID-19. This line will also serve chronic patients to get information on how to get in touch with their family doctor, how they can benefit from reimbursement drugs and any other concerns they have.

But it is important to clarify that: If citizens have signs of illness and emergency cases a unique national emergency number should be dialed 127!