Presidenti i vendit Ilir Meta ka firmosur shkarkimin e kryeministrit Edi Rama nga posti që mbante si ministër për Europën dhe Punët e Jashtme dhe ka dekretuar emërimin e Olta Xhaçkës në këtë pozicion.

Kjo e fundit është dekretuar në postin e ministres për Europën dhe Punët e Jashtme, ndërsa në vendin e saj në Ministrinë e Mbrojtjes, Meta ka dekretuar emërimin e Niko Peleshit, i cili rikthehet në qerveri pas disa vitesh mungesë.

Njoftim i Institucionit të Presidentit të Republikës:

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta ka dekretuar sot shkarkimin e zotit Edi Rama nga detyra e ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme dhe zonjës Olta Xhaçka nga detyra e ministrit të Mbrojtjes.

Po sot, Presidenti Meta ka dekretuar emërimin e zonjës Olta Xhaçka në detyrën e ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme dhe zotit Niko Peleshi në detyrën e ministrit të Mbrojtjes.

The President of the country Ilir Meta has signed the dismissal of the Prime Minister Edi Rama from the post he held as Minister for Europe and Foreign Affairs and has decreed the appointment of Olta Xhacka to this position.

The latter has been decreed in the post of Minister for Europe and Foreign Affairs, while in her place in the Ministry of Defense, Meta has decreed the appointment of Niko Pelesh, who returns to the government after several years of absence.

Announcement of the Institution of the President of the Republic:

The President of the Republic, Sh.T.Z Ilir Meta has decreed today the dismissal of Mr. Edi Rama from the post of Minister for Europe and Foreign Affairs and Mrs. Olta Xhaçka from the post of Minister of Defense.

Also today, President Meta decreed the appointment of Mrs. Olta Xhaçka as Minister of Europe and Foreign Affairs and Mr. Niko Peleshi as Minister of Defense.