Lulzim Basha e ka fituar bindshëm garën për kreun e ri të Partisë Demokratike. Lideri i PD ka marrë besimin e anëtarësisë, duke u rikonfirmuar në krye të PD.

Në rang kombëtar, nga rezultatet paraprake, Lulzim Basha ka arritur të marrë 80% të votave të demokratëve, ndërsa Agron Shehaj ka marrë 15,55%, Harxhi 2,45% dhe Fatbardh Kadilli 2%.

Sipas të dhënave, Basha ka fituar bindshëm nga veriu në jug, por nuk munguan as suprizat pasi Agron Shehaj arriti të fitonte në Selenicë.

Si ndahen votat

Siç shihet dhe në dokumentin e mëposhtëm, Basha ka marrë 26 mijë e 682 vota (80%), Agron Shehaj ka marrë 5186 vota (15.55%), ndërsa dy të tjerët kanë marrë përkatësisht Edith Harxhi 817 vota dhe Fatbardh Kadilli 667 vota.

Fatbardh Kadilli dhe Edit Harxhi nuk arritën të merrnin së bashku as 5% të votave.

Gjithsesi, rezultati zyrtar, do të shpallet nesër në 9:00.


Lulzim Basha has convincingly won the race for the new leader of the Democratic Party. The DP leader has received the trust of the membership, being reconfirmed at the head of the DP.

At the national level, from the preliminary results, Lulzim Basha managed to get 80% of the votes of the Democrats, while Agron Shehaj received 15.55%, Harxhi 2.45% and Fatbardh Kadilli 2%.

According to the data, Basha has won convincingly from north to south, but there were also surprises after Agron Shehaj managed to win in Selenica.

How votes are divided

As seen in the following document, Basha received 26 thousand 682 votes (80%), Agron Shehaj received 5186 votes (15.55%), while the other two received respectively Edith Harxhi 817 votes and Fatbardh Kadilli 667 votes.

Fatbardh Kadilli and Edit Harxhi failed to get even 5% of the votes together.

However, the official result will be announced tomorrow at 9:00.