Dy shpërthime të fuqishme kanë ndodhur në orët e para të mbrëmjes në zonën e ish-Metalurgjikut.

Saktësisht zhurma shpërthyese u regjistrua në repartin e presimit të skrapit të firmës turke Kurum International.

Nga ky shpërthim nuk ka pasur të lënduar. Por dëmet materiale kanë qenë të konsiderueshme.

Mësohet se shkak i shpërthimit ka qenë një bombul gazi e cila ka qenë e përzier me skrap dhe ka shpërthyer gjatë përpunimit dhe presimit.

Po punohet për përcaktimin e shkaqeve të shpërthimit dhe njëkohësisht për të përcaktuar nëse janë shkelur apo jo rregullat teknike.

Two powerful explosions occurred in the early hours of the evening in the area of the former Metallurgical.

Exactly the explosive noise was recorded in the scrap press department of the Turkish firm Kurum International.

No one was injured in the blast. But the material damage has been considerable.

It is learned that the cause of the explosion was a gas cylinder which was mixed with scrap and exploded during processing and pressing.

Work is underway to determine the causes of the explosion and at the same time to determine whether or not the technical rules have been violated.