Lidhja Demokratike e Kosovës ka vendosur ta shkarkojë Vjosa Osmanin nga pozitat e saj në këtë parti. Osmani ishte pjesë e anëtarësisë së kryesisë së LDK’së dhe nënkryetare e saj, megjithatë Këshilli i Përgjithshëm i LDK’së, vendosi të shkarkojë Osmanin nga këto pozita.

Lajmin e ka konfirmuar deputeti nga radhët e LDK’së Haxhi Avdyli.

Avdyli e ka vlerësuar vendimin e Këshillit të Përgjithshëm për shkarkimin e Osmanit, si vendim skandaloz. Gjithashtu, Avdyli e cilësoi këtë votim si manipulim interneti.

Tutje, ai tha se secili aktivist i LDK’së, këtë votim duhet ta trajtojë si sondazh të pavlerë derisa ky votim të mos merret sipas rregullave demokratike.

 

The Democratic League of Kosovo has decided to dismiss Vjosa Osmani from her positions in this party. Osmani was part of the membership of the LDK leadership and its vice president, however the LDK General Council decided to dismiss Osmani from these positions.

The news was confirmed by LDK MP Haxhi Avdyli.

Avdyli praised the decision of the General Council to dismiss Osmani as a scandalous decision. Avdyli also described the vote as internet manipulation.

He further said that every LDK activist should treat this vote as a worthless poll until this vote is taken according to democratic rules.