Ministri I Brendshëm Sandër Lleshaj ka deklaruar nga Elbasani se nuk do të largohet nga detyra pavarësisht ngjarjeve të fundit kriminale që kanë tronditur vendin.

I pyetur nëse ka dështuar policia e shtetit në sigurimin e rendit dhe qetësisë në vend, ai ka deklaruar se policia, jo vetëm që nuk ka dështuar por është duke kryer me profesionalizëm detyrën.Sigurisht ngjarje kriminale do të ketë-tha ai. Ministri ka mohuar që të ketë dhënë deklarata me këtë kuptim.

I pyetur nëse do të largohet nga detyra ai është shprehur se nuk do të dorëhiqet. Unë do eci përpara sepse kam një mision kam një përgjegjësi zyrtare, deklaroi Lleshaj.

Në kah të ministrit ka dalë Kryetari I Grupit Parlamentar Taulant Balla I cili u shpreh se historia e lajmeve se dikush hedh një gurë në lumë dhe gjithë tjerët duhet ta ndjekin duhet të marrë fund.

Ministri Lleshaj prej ditës së parë ka bërë dhe bën një punë të shkëlqyer, tha Balla. Është një besim i rëndësishëm që i ka dhënë PS dhe grupi parlamentar. Balla nënvizoi se në gjithë Shqipërinë, por veçanërisht në Elbasan është bërë punë e prekshme në goditjen e fortë të elementëve kriminalë. Rezultatet kanë qenë të shkëlqyera, tha ai.

Balla ka komentuar edhe ngjarjen e mbrëmshme në Tiranë. Sulme kriminale si ai në Tiranë ndodhin në çdo kryeqytet të botës dhe do doja të kishit pak durim sepse policia e shtetit do ti zbulojë dhe do ti vërë para përgjegjësisë, tha Balla.

Kreu i Grupit Parlamentar Socialist Taulant Balla dhe Ministri Sandër Lleshaj ishin në Elbasan në ceremoninë e prezantimit të Forcës së Posaçme “Shqiponja” të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan që u zhvillua në sheshin Gensher në qendër të këtij qyteti.

The Minister of Interior, Sander Lleshaj, has stated from Elbasan that he will not leave office despite the recent criminal events that have shaken the country.

Asked if the state police has failed to ensure order and tranquility in the country, he stated that the police, not only has not failed but is performing its duty professionally. Of course there will be criminal events – he said. The Minister has denied giving statements in this sense.

Asked if he would step down, he said he would not resign. I will move forward because I have a mission, I have an official responsibility, declared Lleshaj.

The Chairman of the Parliamentary Group, Taulant Balla, came out to the Minister and said that the news story that someone throws a stone in the river and everyone else should follow him should end.

Minister Lleshaj from the first day has done and is doing an excellent job, said Balla. It is an important trust given by the SP and the parliamentary group. Balla underlined that in all of Albania, but especially in Elbasan, tangible work has been done in the strong crackdown on criminal elements. The results have been excellent, he said.

Balla also commented on last night’s event in Tirana. Criminal attacks like the one in Tirana happen in every capital of the world and I would like you to have a little patience because the state police will detect them and bring them to justice, said Balla.

The head of the Socialist Parliamentary Group Taulant Balla and Minister Sander Lleshaj were in Elbasan at the presentation ceremony of the Special Force “Eagle” of the Local Police Directorate of Elbasan that took place in Gensher Square in the center of this city.