Në ish-fushën e Aviacionit në kryeqytet është gjetur një bombë me peshë 500 kg. Lajmin e ka bërë të ditur ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka në një postim në llogarinë e saj në Facebook.

Sipas asaj që shkruan ministrja, bomba që peshon 500 kg i përket Luftës së Dytë Botërore dhe ekipet e xhenios e zhvendosën në poligonin në Bizës.

Më tej, bomba u demolua në mënyrë të kontrolluar.

POSTIMI I PLOTË
Forcat tona xheniere, të cilat pas pak javësh festojnë 100 vjetorin e krijimit, rikonformojnë se FA janë etalon i përkushtimit dhe profesionalizmit.

Një bombë me peshë 500 kg, e Luftës së II Botërore, u gjet në ish-fushën e aviacionit në kryeqytet dhe djemtë tanë të xhenios e zhvendosën në poligonin e Bizës, ku u demolua në mënyrë të kontrolluar dhe plotësisht të sigurt.

A bomb weighing 500 kg was found in the former Aviation field in the capital. The news was announced by the Minister of Defense Olta Xhaçka in a post on her Facebook account.

According to the minister, the bomb weighing 500 kg belongs to the Second World War and the engineering teams moved it to the training ground in Biza.

Further, the bomb was demolished in a controlled manner.

FULL POSTING
Our engineering forces, which after a few weeks celebrate the 100th anniversary of their creation, reconfirm that the Armed Forces are a model of dedication and professionalism.

A 500 kg World War II bomb was found in the former aviation field in the capital and our genius boys moved it to the Biza firing range, where it was demolished in a controlled and completely safe manner.