Situata e COVID-19 vijon të jetë shqetësuese në të gjithë botën. SHBA, India, Brazili, Rusia, Franca, Spanja, Argjentina, Mbretëria e Bashkuar, Kolumbia dhe Meksika janë vendet më të goditura nga COVID-19.

Një histori e trishtë është raportuar nga mediat e huaja, Sergio Humberto Padilla Hernandez 28-vjeç, një infermier Meksika, regjistroi një video-mesazh në momentin që ai u intubua dhe e shpërndau atë në rrjete sociale.

“Erdhi ora e së vërtetës. Tashmë do të futem në intubim dhe çfarëdo që të ndodhë dua që të më kujtoni gjithmonë për atë që isha dhe për atë që jam. Do të kthehem sërish, kjo nuk është lamtumirë. Do t’u shoh sërish miqtë e mi, ju dua”, shprehet ai në video-mesazh.

Por ajo çfarë ndodhi ishte fatale për 28-vjeçarin.

Infermieri nuk mundi ta fitojë betejën me COVID-19, i cili i mori edhe jetën një ditë pas mesazhit të publikuar.

Sipas shifrave të publikuara nga Universiteti Johns Hopkins, Meksika ka raportuar 967,825 raste me COVID-19 dhe 95,027 viktima që nga fillimi i pandemisë.

The situation of COVID-19 continues to be worrying worldwide. The US, India, Brazil, Russia, France, Spain, Argentina, the UK, Colombia and Mexico are the countries hit hardest by COVID-19.

A sad story has been reported by foreign media, Sergio Humberto Padilla Hernandez 28-year-old, a Mexican nurse, recorded a video message the moment he was intubated and shared it on social media.

“The hour of truth has come. I will now enter into intubation and whatever happens I want you to always remind me of who I was and of who I am. I will be back again, this is not a farewell. “I will see my friends again, I love you”, he says in the video message.

But what happened was fatal for the 28-year-old.

The nurse could not win the battle with COVID-19, which took his life a day after the message was published.

According to figures published by Johns Hopkins University, Mexico has reported 967,825 cases of COVID-19 and 95,027 casualties since the onset of the pandemic.