Ish-deputeti demokrat, Luçiano Boçi ka ngritur alarmin duke thënë se pothuajse gjithë stafi i kujdesit parësor shëndetësor në Elbasan është konfirmuar pozitiv me koronavirus.

Boçi shkruan se situata është në rënie të lirë, teksa fajëson autoritetet shëndetësore dhe neglizhencën e qeverisë lidhur me masat e marra për të pamundësuar përhapjen e virusit.

Reagimi i plotë: Situatë katastrofike e Covid-19 në Elbasan. Pothuaj gjithë personeli i Njësisë vendore të kujdesit shëndetësor, rezulton pozitiv. Situata është lënë në rënie të lirë dhe totalisht jashtë kontrollit. Asnjë karantinim, apo teste për rrethin e kontakteve të të prekurve. Rreziku është permanent dhe neglizhenca qeveritare absolute.

Asnjë masë nga Ministria e Shëndetësisë për të pamundësuar përhapjen e virusit nga kjo strukturë e shëndetit parësor, kur dihet që kontaktet e tyre me publikun janë të shpeshta. Rama e Manastirliu flasin nga kullat e… detit. Vetëm një Zot e di se si do shmanget katastrofa shëndetësore që po troket, sepse qeveria pa zot ka marrë pushime të gjata.

Former Democrat MP Luciano Boci has raised the alarm by saying that almost all primary health care staff in Elbasan have been confirmed positive with coronavirus.

Boci writes that the situation is in free fall, as he blames the health authorities and the government’s negligence regarding the measures taken to prevent the spread of the virus.

Full response: Catastrophic situation of Covid-19 in Elbasan. Almost all the staff of the local health care unit, is positive. The situation is left to fall freely and totally out of control. No quarantine, or tests for the circle of contacts of those affected. The risk is permanent and absolute government negligence.

No measures by the Ministry of Health to prevent the spread of the virus from this primary health facility, when it is known that their contacts with the public are frequent. Rama and Manastirliu speak from the towers of the sea. Only God knows how to avoid the knocking health catastrophe, because the godless government has taken long vacations.